“Otoparklar bittikten sonra ana caddelere park yasağı koyacağız”

26 Şubat 2016 14:15

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün makamında yaptığı basın toplantısında, gazetecilerin otoparklarla ilgili sorularını yanıtladı.

Yeni yapılan ve geçtiğimiz günlerde hizmete giren Otoparklara ilginin olmadığı, doluluk oranının % 20’lerde kaldığı yönündeki bir soruyu cevaplayan Başkan Günaydın,  “Otopark için 1-2 yerimizi daha bekliyoruz. Isparta’da şuanda caddelerde otoparklar bedava. Ama şehirde trafik sorunu hat safhada. Fakat 3 - 5 ay sonra bisiklet yollarına başlayacağız. Çelebiler Mahallesi’ndeki otoparkımız da 3 - 4 aya kadar bitmiş olacak. Orada da 350 araçlık otoparkımız yapılıyor. Orası da bittikten sonra Mimar Sinan gibi önemli caddelerimize otopark yasağı koyacağız. O zaman bu vatandaşlar nereye araçlarını park edecekler? Tabiki bizim yaptığımız otoparklara park edecekler.

Otoparkların şuanda boş kalmasına sevindim. Boş olduğu için o vatandaşlar da araçlarını otoparklarımıza koyacaklar demektir. Şimdiden dolsaydı kapasitemiz yetmeyecek diye üzülürdüm. Boş kaldı diye biraz seviniyorum. Caddelerde park yasağı olunca onlara da yer var demektir. Krosçularımız şehrin göbeğinde koşu yapacaklar, spor yapacaklar. Ben de bir gün bisiklete bineceğim ve o yapacağımız bisiklet yollarında ilerleyeceğim” dedi.

 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...