Yüzde 50 istihdam garantili ‘Mermer İşlemeci’ kursu

27 Şubat 2016 12:42

İş-Kur İl Müdürlüğü ile Isparta Metamar Mermer Granit Madencilik A.Ş. işbirliğinde UMEM kapsamında %50 istihdam garantili, Mermer İşlemeci kursu düzenlenecek.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “İl Müdürlüğümüz ile Isparta Metamar Mermer Granit Madencilik A.Ş. işbirliğinde UMEM kapsamında %50 istihdam garantili, aşağıda belirtilen  mesleklerde  kurs  düzenlenecektir.

Kursiyer seçmeleri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde aşağıda belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır.

Eğitime katılmak isteyen kişilerin Isparta Çalışma ve  İş Kurumu  İl Müdürlüğüne kurs için son başvuru tarihinden önce gelerek veya www.iskur.gov.tr internet adresinden iş arayan kaydı yaptırmaları ve mülakat/seçme işlemleri  için belirtilen tarih ve saatte hazır bulunmaları gerekmektedir.

MESLEK EDİNDİRME KURSU Mermer İşlemeci

ÖZEL ŞARTLAR: Bay/bayan

KURSİYER SAYISI: 50

BAŞVURU BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ:  17.02.2016-27.02.2016

MÜLAKAT/SEÇME TARİHİ VE GÜNÜ: 29.02.2016

SAATİ: 09:30

KURS BAŞLMA – BİTİŞ TARİHİ: 07.03.2016-12.10.2016

Kursa katılma şartlar

(1)

a) Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

b) 15 yaşını tamamlamış olmak,

c) Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,

ç) Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak

d) İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,

e) Emekli olmamak,

f) Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

şartları aranır.

(2) Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülmesi halinde, sadece  yükseköğretim ve açık öğretimdeki öğrenciler kurslara katılabilirler.

(3) Kurstan yararlanan kursiyerler, kursun tamamlanmasından itibaren altı ay geçmeden yeni bir kurstan yararlanamazlar.

(4) Eğitimin başladığı tarihten itibaren bir yıl öncesine kadar yüklenicinin, konsorsiyum veya iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde konsorsiyum ya da iş ortaklığını oluşturan işyerlerinin çalışanları, bu yükleniciler ile düzenlenen kurslara katılamazlar.

(5) Ceza infaz kurumlarında bulunan ve tahliyesine üç yıldan az süre kalmış olanlar, Kuruma kayıtlı işsiz olmak şartı hariç bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen şartları taşımak kaydıyla kurslara katılabilirler.

(6) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında, çalışma yaşı ve çalıştırma yasağına ilişkin özel düzenlemeler çerçevesinde çalıştırılmaları yasaklananlar bu kapsamda yer alan mesleklerdeki kurslara katılamazlar.

(7) İşsizlik ödeneği almakta olanların; asgari son çalıştığı işin koşullarını sağlamak, kişisel kariyer ve statülerine, eğitim, yaş ve sağlık koşullarına uygun bir eğitim olanağı sağlandığı takdirde eğitime katılmaları gerekir. Geçerli bir neden sunmadan eğitim almayı kabul etmeyen veya katıldığı eğitimi geçerli neden olmaksızın tamamlamayan kişilerin bu tarihten itibaren işsizlik ödeneği kesilir.

(8) Kursu bitirenlere Milli Eğitim Onaylı Belge verilir.

(9) Kursiyerlere günlük 25 TL cep harçlığı verilecektir” denildi. 

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...