Uluborlu’da Kentsel Dönüşüm destek görüyor

27 Şubat 2016 12:46

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, ilçesinde hayata geçirmeyi planladığı kentsel dönüşüm projesi hakkında konuştu. Başkan Ünverdi; “Bu projeyi Belediye Meclisinde anlattık ve gruplardaki bütün siyasi partilerin desteğini aldık. Bu konuda çok hassasız. Her kesimle bu konu hakkında mutabakat halinde olmamız gerekiyor” dedi.

Kanal 32 TV’de her hafta yayınlanan, Gazeteciler Şakir Aksöz ve Tuna Ünal’ın hazırlayıp sunduğu Isparta’da Ne Var Ne Yok programının 24 Şubat Çarşamba günkü konuğu Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi oldu. Geçmişiyle ve tarihiyle, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Isparta’nın Uluborlu ilçesi, Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi’nin her şeyi göze alarak hayata geçirmeyi planladığı Kentsel Dönüşüm projesi sayesinde küllerinden yeniden doğacak.  Canlı yayında gazetecilerin ve vatandaşın sorularını yanıtlayan AK Partili Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, kentsel dönüşüm projesi hakkında şu bilgileri verdi; “Konuyu esnafımıza ve vatandaşımıza anlattık. Şeffaf olalım, beraber hareket edelim istedik. Bu proje ilçemizin geleceği ve kalkınması adına çok önemlidir. Belediye  Meclisinde projemizi anlatırken, grubu bulunan partilerden destek gördük. Çok hassas hareket ediyoruz. Toplumun ve esnafın tamamında mutabakat görmek istiyorum. Kentsel dönüşümü uygulayacağımız alanda 20 m2’lik, içinde lavabosu bile olmayan dükkanlar var. Biz tarihimize ve günümüze yakışan dükkanlar ve konutlar yapmak istiyoruz. Yapılacak dükkanların en ufağı 40-45 m2 olacak. Dükkanların içerisinde lavabo ve mutfak tarzı alanlarda olacak” dedi.

HALKTAN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi’nin kentsel dönüşüm projesi ilçe halkından tam not aldı. Ünverdi, konu hakkında açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Yaptırdığımız ankette esnafın ve vatandaşın büyük bir bölümü kentsel dönüşüme destek veriyor. Bilindiği üzere 1940’lı yıllarda inşa edilen ve günümüze kadar kullanılan ilçe merkezinde bulunan dükkanlar o günün şartlarında ihtiyaçlara cevap verirken, günümüz şartlarında büyüklük, kullanım bakımından ihtiyaçlara cevap vermediğinden, ekonomik ömrünü tamamlamış olmasından dolayı ve en önemlisi depreme karşı dayanıklı olmaması sebebi ile yenilenmesi yönünde Belediye Meclisi tarafından Kentsel Dönüşüm yapılmasının uygun olacağı kanaatine varıldı. 8 aydır üzerinde çalışılan proje ilçe esnaflarının, mülk sahiplerinin ve halkın katılımıyla tanıtımı gerçekleştirildi.  Mevcut çarşımızda 170 adet işyeri ve 58 adet bulunuyor” diye konuştu. Başkan Mehmet Ünverdi, bu alanların 9350 m2 kapalı alana sahip olduğunu, dükkan ve konutların %80’inin küçük olduğunu, yeni uygulanacak projede ise 112 adet işyeri ve 75 adet konutun bulunduğunu ve bunların sahip olduğu toplam kapalı alanın 13.100 m2 olduğunu dile getirdi. Başkan Mehmet Ünverdi, projenin uygulanmasının gözüktüğü kadar zor olmadığına değinerek, ilçede yapımı devam eden Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt inşaatının toplam 14.400 m2 kapalı alana sahip olduğunu da söyledi. Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi açıklamasını şu şekilde; “Bizim uygulamak istediğimiz proje 13 bin 100 m2. Mülk sahipleri ve halkımız projeye destek verirlerse uygulama çok kısa bir sürede hayata geçirilecek. Ayrıca kentsel dönüşüm alanında bulunan mülk sahiplerinin ve kiracılarının hakları korunacak. Projenin şeffaflık içerisinde yürütüleceğinden kimsenin şüphesi olmasın.”

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...