Yalvaç OSB Kamulaştırılmasında sona yaklaşılıyor

27 Şubat 2016 12:48

Yalvaç Organize Sanayi Bölgesinde 2014 yılında başlayan kamulaştırma çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Bu yıl içinde kamulaştırma işlemlerinin biteceği OSB bölgesinde doluluk oranı yüzde 50’ye yaklaştı.

2001 yılında Organize Sanayi Bölgesi olarak tescil edilen ancak uzun yıllar hiç bir gelişme yaşanmayan Yalvaç Organize Sanayi Bölgesi, geçtiğimiz yıldan itibaren Vali Vahdettin Özkan ve TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleri çalışmalara hız kazandırdı.

Yüzde 85’i İl Özel İdaresi ve yüzde 15’i ise Yalvaç Ticaret Odasının ortaklığı ile çalışmaları devam eden Yalvaç organize sanayi bölgesinde Kalkınma Bakanlığından aktarılan ödenek ile kamulaştırma çalışmaları büyük ölçüde bitirildi.

2016 yılında kamulaştırma çalışmaları tamamlanacak olan Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapacak müteşebbis ve girişimci oranı ise yüzde 50’ye ulaştı.

Kamulaştırma işleminde son bir yıl içerisinde çok büyük bir yol kastedildiğini belirten Yalvaç Ticaret Odası Başkanı Nuri Dirik 2017 yılında OSB’de fabrika bacalarının tüteceğini söyledi. Dirik, “Yalvaç Organize Sanayi Bölgesinin geçmişi 2001 yılına kadar uzanıyor. Sayın Valimiz Vahdettin Özkan ve Sayın TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç’in gayretleri ile geçen seneden bu zamana kadar çok büyük yol kat tetik. Yalvaç OSB toplam 144 hektar, ilk etapta 126 bin m2 yer kamulaştırdık bu da toplamda 450 metre kareye ulaşacak.  Bu senenin sonuna kadar kamulaştırma işlemlerini bitirmeyi hedefliyoruz.  Alt yapı çalışmalarını bir an önce bitirip, inşallah 2017 yılında burada fabrika bacalarının tüteceğini göreceğiz” dedi.

Yalvaç sanayi sitesi içerisinde dar alanlarda faaliyet gösteren esnaflar ise Organize Sanayi Bölgesinin faaliyete geçmesi ile marka ve istihdam olarak daha çok büyüyeceklerini belirttiler. Ayrıca ülkemizde mobilya sektöründe söz bazı firmalarda orta vadede Yalvaç OSB Bölgesine yatırım yapmayı hedefliyor.

 

Bu haber 763 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...