Gençlik Merkezleri Arası “Türk Müziği Yarışması” düzenliyor

27 Şubat 2016 12:58

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Sahne Sırası Sende" sloganıyla başlattığı "Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması" 27 – 28 Şubat tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Sahne Sırası Sende" sloganıyla başlattığı "Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması" düzenlendi.

Isparta  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, gençlerin, Türk müziğine ilgilerinin artması amacıyla planlanan, "Sahne Sırası Sende" sloganıyla gerçekleştirilecek yarışmaya 14-29 yaş arasındaki gençler katılacak.

İl birinciliği, grup birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirilecek yarışmada, gençler, "solo kız - erkek ses ve solo çalgı" dallarında yarışacak. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Geleneksel Türk Müziği dallarında eser seslendirecek gençlere tecrübeli bir orkestra eşlik edecek.

Aralarında ünlü sanatçıların da yer aldığı seçici kurul önüne çıkacak 14-17 / 18-21 / 22-29 yaş kategorilerindeki gençler, performans sergileyecek.

Yarışma Kategorileri

Yarışmalar üç farklı kategoride düzenlenecek;

a) 14 – 17 (14 yaşına girmiş ve 18 yaşından gün almamış),

b) 18 – 21 (18 yaşına girmiş ve 22 yaşından gün almamış),

c) 22 – 29 (22 yaşına girmiş ve 30 yaşından gün almamış).

Yarışma Dalları

Her üç yaş grubu için de aşağıdaki dallarda yarışmalar düzenlenecek.

a) Solo kız ses yarışması,

b) Solo erkek ses yarışması,

c) Solo çalgı yarışması,

Yarışma Basamakları

Yarışmalar;

a) İl birinciliği yarışması,

b) Grup birinciliği yarışması,

c) Türkiye finali yarışması,

olarak 3 (üç) basamakta gerçekleşir.

(2) Bu kapsamda;

a) İl birinciliği yarışması; İl düzenleme kurulları tarafından 2016 Ocak ve Şubat aylarında yapılır. Dallarında birinci olan yarışmacılar, grup birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazanırlar.

b) Grup birinciliği yarışması; Genel Müdürlükçe 2016 Mart ve Nisan aylarında düzenlenir. Dallarında birinci olan yarışmacılar Mayıs ayında yapılacak olan Türkiye finali yarışmalarına katılmaya hak kazanırlar.

c) Türkiye finali yarışması; Genel Müdürlükçe düzenlenir. 

 

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...