Isparta Meslek Yüksek Okulu 40. Yılını Kutluyor

27 Şubat 2016 13:10

1976 yılında kurulan, Isparta’nın ve Türkiye’nin meslek alanına binlerce nitelikli mezun kazandıran Isparta Meslek Yüksekokulu 40. Yılını kutluyor.

70’li yıllardan bu yana Ülkemizin dört bir yanından gelen gençleri hayata hazırlayan Isparta MYO, bu gururu, kuruma emeği geçen akademik, idari personel ve yöneticilerle bir araya gelerek kutladı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde Akademik Oda Orkestrası tarafından verilen müzik dinletisiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Isparta MYO Müdürü Doç. Dr. Muharrem Gürkaynak yaptı. Kuruluşundan bu yana geçen süreçte MYO’nun gelişimine ve değişimine katkıda bulunanlara teşekkür eden Gürkaynak, 40 yıldan bu yana başarıyla eğitim öğretime devam etmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ise kurumun verdiği unvanların en önemlisini “manevi unvanlar” olarak tanımlayarak “Bu kurumun kuruluşunda çok sayıda kişinin emeği var. Biz geleceği hep birlikte inşa ettik ve bugün üniversitemiz Türkiye’nin en büyük ailelerinden biri haline geldi. Bizim ilham kaynağımızın en önemli unsuru geçmişimiz.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından çeşitli anıların paylaşıldığı, Isparta MYO Eski Müdürlerinden Prof. Dr. Kezban Işık, Öğretim Görevlisi Çetin Büyükvanlı ve MYO’nun ilk mezunlarından Latif Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı Isparta MYO Öğretim Görevlisi Faik Ay moderatörlüğündeki panele geçildi.

40. yıl kutlamaları kapsamında daha sonra Kültür Merkezi Fuayesi’nde sergilenen “40 Yılın Anıları” isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Bu haber 905 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...