Türkocağı Cuma Sohbetinde "İstiklal,İstikbal, Bağımsızlık ve Hürriyet" konuşuldu

2 Mart 2016 15:57

Türkocakları Isparta Şubesinin yeni hizmet binasındaki ilk Cuma sohbetine konuk olan Milli Eğitim Müdür Eski Yardımcısı İsmail Aslan İstiklal, İstikbal, Bağımsızlık ve Hürriyet kavramları üzerinde söyleşi de bulundu. Prof.Dr.Turan Yazgan Konferans Salonundaki sohbete katılım SDÜ Öğrencilerinin ilgisi ile yoğun oldu.20.00 de başlayan sohbet soru, cevap ve ikramlar ile 21.30'a kadar devam etti.

Şube başkanı Op. Dr. Levent Başyiğit'in hoşgeldiniz konuşmasından sonra söz alan konuşmacı İstiklal, İstikbal, Hürriyet ve Bağımsızlık, İstiklal Marşı, Atatürk'ün istiklal üzerine söylediği sözler, Gençliğe hitabesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Atatürk'ün; 'İstiklal ve Hürriyet Benim Karakterimdir.' sözü ile başlatılan sohbet Milletler ve Türk Milletinin istiklal mücadelesinden kesitlerle devam etti. Günün konuşmacısı Aslan özetle şunları söyledi:
Türk Milletinin tarihi istiklal mücadelesi adına en müstesna örneklerle doludur. İstiklal; Bağımsızlık, kendi başına olmak, kimseye bağlı olmayış, müstakil oluş anlamına gelir. Türk Milleti; esareti reddetmiş, esir yaşamaktansa ölmeyi yeğlemiş, 'Ya İstİklal Ya Ölüm' anlayışı ile bağımsız yaşamayı tercih etmiştir. İstiklal Marşımızın yazarı, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın', milletin istiklali tehlikeye düşmesin.
Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük Türk Milliyetçisi ve Türk Ocaklı Mustafa Kemal Atatürk İstiklal Marşı için 'Bu eser Türk Milletinin Hürriyet ve İstiklal fikrinin layemut (ölümsüz) abidesidir' demiştir.
Atatürk Nutku'nu 1921 yılında 6 günde ve toplam 36 buçuk saatte bizzat okumuş ve 'Ey Yükselen Yeni Nesil, İstikbal Sizsiniz. Cumhuriyeti Biz Kurduk, Onu Yükseltecek ve Yaşatacak Sizsiniz' sözüyle Türk İstiklal ve Cumhuriyetini koruma görevini gençlere vermiştir.
İsmail Aslan sohbetini Allah Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi kötülüklerden korusun diyerek sonlandırdı.

 

 

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...