BAKA Yönetim Kurulu Burdur’da toplandı

2 Mart 2016 15:59

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, Burdur’da toplandı. BAKA Yönetim Kurulu’nun Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın başkanlığındaki toplantıya; Burdur Valisi Hasan Kürklü, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Osman Karakaya, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile ilgili birim başkaları ve il YDO koordinatörleri katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu, Şubat ayı olağan toplantısını Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın başkanlığında Burdur Serenler Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Burdur Valisi Hasan Kürklü, BAKA Yönetim Kurulu üyelerini kurul üyelerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. Kalkınma Ajansı’nın sürdürdüğü faaliyet ve çalışmalarla ilgili bilgi veren BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Vali Vahdettin Özkan, kalkınma ajansının aynı coğrafyada aynı özellikler ve güzellikleri bulunan Antalya, Isparta ile Burdur’un avantajlarını birleştirerek sinerji oluşturma bakımından önemli bir şans olduğunu vurguladı.
İller arasında koordinasyon, 3 ildeki imkan ve kabiliyetleri birleştirmek, daha fazla çıktı üretip topluma sunma açısından BAKA’nın önemine dikkat çeken Vali Özkan, “Son zamanlarda üniversitelerimiz, ticaret odalarımız arasında işbirliği oluştu. Rekabet üstünlüğümüz nedir bunların yakalanması açısından önemli bir avantaj sağlamış oldu” dedi. BAKA Yönetim Kurulu’nun AB projesi Uçak Bakım Teknisyenliği konusunda bilgilendirileceğini ve havacılık sektöründeki kümelenmenin önemine işaret eden Vali Özkan, hem özel sektörün hem kamu kuruluşlarının elbirliğiyle sonuç odaklı projeler geliştirilmelerinin önemini vurguladı. Vali Özkan, “Toplantımızda, avantajlı olduğumuz hem ülke genelinde hem de küresel düzeyde illerimizin kümelenmesi ve yoğunlaşması gereken alanlar nelerdir bunun üzerinde duracağız” diye konuştu.
BAKA Yönetim Kurulu toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...