“Marka şehir olma yolunda Isparta’ya katkı sağlamak istiyoruz”

2 Mart 2016 16:04

SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından yapılan çağrıyla merkez kampüsteki tüm temsilciler bir araya geldi. 480 öğrenci temsilcisinin katılımıyla düzenlenen "Temsilciler Toplantısı" Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde yapıldı.

Toplantıda konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş bu dönem yapılması planlanan etkinliklerle ilgili bilgi verdi ve hayata geçirilen ve geçirilecek olan projelerin sunumunu gerçekleştirdi.
Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş “ Isparta hem yaşam tarzı ve dinamikliği ile bir öğrenci şehridir. Öğrenci ile bir bütünleşen bu şehir için yenilikçi ve sürdürülebilir projelerimizle markaşehir olma yolunda Isparta’ya katkı sağlamak istiyoruz.
Bununla ilgili sürekli STK’larla ve İl Müdürlükleriyle bir araya gelerek, Konseyimiz önderliğinde projeler yazmaktayız ve gerçekleştireceğimiz projelerle öğrenciyi şehrin kalbine yerleştirerek Isparta’nın daha büyük bir vizyon kazanacaktır. Projelerimizle öğrenci arkadaşlarımızın kendilerini daha çok geliştireceğine, kariyer ve girişimcilik anlamında daha farklı ufuklar açıp , güven verecektir.”
Üniversite de öğrenci arkadaşlarımızın konseyimize ilettikleri otobüs sorunları ile ilgili çalışmalarımızı en hızlı şekilde devam ettirmekteyiz. Öğrenci konseyi olarak ilk olarak Otobüs Kooperatifiyle birlikte hareket ederek proje çalışmalarına başladık. Ziraat Fakültesinin üniversite içindeki en uzun fakülte olmasından dolayı, otobüslerin bu fakültenin önünden hizmet vermelerini sağladık. Öğrencilerin duraklarda bekleme sürelerini en aza indirmek, otobüs seferlerinin ve sefer saatlerinin düzenlemesi gibi birkaç konuda otobüs kooperatifi ile birlikte projeler oluşturarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu projeleri hayata geçireceğiz. Otobüs Kooperatifi ile birlikte öğrenciler için kolaylık sağlayacak projelerimiz gerçekleştirmeye yeni projelerimizle devam edeceğiz. Otobüs kooperatifine anlayışlarından ve çalışmalarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Öğrenci arkadaşlarımız bizlere Isparta'daki Apart ve Yurtların fiyat ve durumları konusunda bizlere şikayetlerini ve isteklerini iletmekteler. Apart ve Yurtlar konularındaki sorunlarını çözmek için hızlı bir şekilde hareket ederek proje çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Öğrenci arkadaşlarımızın bu konudaki mağduriyetlerini çözüme kavuşturmaya çalışacağız.
Üniversitede kantinler konusunda çalışma yapmaktayız ve fiyatları belli oranlarda düşürdük. Öğrenci arkadaşlarımıza üniversitemiz ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaparak, her türlü sıkıntıda her zaman ulaşabilir. Bizler her türlü soruna ve görüşe açığız. Kısa vadedeki tüm sorunlarına çözüm getirmekteyiz. Uzun vadedeki sorunlar üzerinde de çalışmalarımız devam etmektedir.
Ülkemizin en güçlü öğrenci konseyi yapılanması Üniversitemizdedir. Merkez Kampüste bulunan 500 kişiye yakın Temsilcimizin hassasiyet gösterip çağrımıza karşılık vermesi ve toplantıya katılması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu buluşma 80.000 öğrenci arkadaşımızı ilgilendiren konuların konuşulduğu, bundan sonrasında izlenecek yol haritalarının belirlendiği bir toplantı olmasından dolayı büyük bir önem sahip.
İlk olarak Türkiye’de hiçbir üniversitede bu tarz öğrenci toplantılarına büyük katılım sağlanmıyor, temsilciler bir araya gelemiyor, temsilciler üniversitemizdeki gibi sıkı bağlar kuramamaktadır. Fakat üniversitemizdeki temsilci arkadaşlarımızın bu tarz toplantıları önemseyerek katıldıkları, bu konuda hassas davranıp zaman ayırdıkları için teşekkür ediyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Fakülte başkanlarıma ve Koordinatörlerimize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Böyle kocaman bir başkanlık görevi yürütmenin haklı gururunu yaşamaktayım. Gücümüzün getirdiği sorumlulukla öğrencilerimiz ve üniversitemiz için projelerimizi ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Öğrenci Odaklı bir yönetim anlayışıyla Konseyimizi her daim destekleyen başta Üniversitemiz Rektörü İlker Hüseyin Çarıkçı hocamıza, üniversitemiz yönetimine 80 bin öğrenci arkadaşım adına canı gönülden teşekkür ediyorum.
Temsilci arkadaşlarımızın gerçekleştirdikleri azimleri ve değer katan çalışmalarından ve Üniversitemize vermiş oldukları katkılarından dolayı hepsine teşekkür belgesi vereceğiz. Bizlere yaşatmış oldukları bu gurur bir ömür sürsün diye “temsilciler hatıra ormanı” oluşturmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar hazırlıyoruz”
Bu dönem şikayet edeceğimiz dönem değil artık şikayetleri projelerle çözüm önerileri sunacağımız artık çözümün bir parçası olacağımız bir dönemdeyiz" dedi.
Toplantıda projelerin ayrıntılarını Öğrenci konseyi Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Kıyak anlattı. Kıyak “Konferanslardan, Projelere, Öğrenci şikayetlerinden büyük organizasyonlara kadar bu dönem bol etkinlikli bir yıl olacak bunların şimdiden üniversitemize hayırlı olmasını diliyoruz" ifadeleriniz kullandı.
Yapılan toplantı sonunda bazı önemli gündem maddeleri oylandı. Bu dönem izlenecek yol haritası belirlendi.

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...