İran Heyeti Yalvaç’ı Gezdi

27 Kasım 2012 18:52

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram İranlı misafirlerini ağırladı. Hamedan Ticaret Odası Başkanı S. Majit Mausavi ve beraberindekiler 23 Kasım Cuma günü Yalvaç’a gelerek, tarihi ve ticari alanlarda gezi ve incelemelerde bulundular.

Geçtiğimiz ay Isparta Valisi başkanlığında gerçekleştirilen ve Yalvaç belediye Başkanı Tekin Bayram’ın da katıldığı İran’ın Hamedan kenti gezisinin ardından ilk İran heyeti geçtiğimiz hafta Isparta’ya geldi. Hamedan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S. Majit Mausavi başkanlığındaki heyette Oda yönetim kurlu üyesi Aliasghar Zarei, Genel Sekreter S. Vahid Borghei ve Dış İlişkiler Müdürü Mojtaba Rostami bulundu. 21 Kasım Çarşamba günü Türkiye’ye gelen heyet Pazar gününe kadar Isparta ve çevresinde gezi ve incelemelerde bulundu.

İran heyeti 23 Kasım Cuma gününü de Yalvaç’ta geçirdi. Başkan Tekin Bayram tarafından karşılanıp gezdirilen heyet gece geç saatlerde Yalvaç’tan ayrıldı. Konuklarını Belediyede karşılayan Başkan Bayram önce meclis odasında Yalvaç hakkında kısa bir sunum yaptı. Ardından başlayan gezide ilk olarak Yakut Tavukçuluk tesisleri gezildi. Burada tesisleri gezip işleyiş hakkında bilgi alan konuklar ülkelerinde bu tür yatırımlara ihtiyaç duyduklarını ifade ederek bu konuda bir çalışma yapma kararı aldı. Ardından Sarıoğlu Tekstil  ve yeni hizmete açılan Zümrüt Tekstil atölyelerini de gezen Başkan Majit Mausavi ve beraberindekiler ardından elektrik panosu ve çeşitli aydınlatma armatürleri üreten Ak-Öz Pano üretim tesislerini  inceledi. Bu işletmelerde de detaylı bilgi alan ve ürünlerin İran’da pazarlanması konusunda işbirliği yapılabileceğini ifade ederek, işletme sahiplerinin iletişim adreslerini aldı.

Başkan Tekin Bayram akşam da İranlı konuklarına önce geleneksel Yalvaç yemeklerinden oluşan bir akşam yemeği ikram etti ardından Tıraşzade Konağının tarihi atmosferinde tasavvuf musikisi ve  Türk Sanat Müziği dinletisi sundu. Tıraşzade konağındaki etkinliğe Isparta Valisi Memduh Oğuz, Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve Isparta Ticaret Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’ta katıldı.

 

Bu haber 754 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...