“Mesleki sorunlarımızın diyalog ve işbirliği içerisinde çözülmesini talep ediyoruz”

2 Mart 2016 16:21

Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Zafer Büyüknohutçu 1-7 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, meslek mensuplarının Muhasebe Haftasını kutlayarak, mesleğin sorunlarının çözümü için çağrıda bulundu.

TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir odasına kayıtlı, 101 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 1 milyona ulaşan muhasebe camiası çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacak.
Isparta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Zafer Büyüknohutçu Muhasebe Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan "Muhasebe Haftası"nın 26’ncısını gerçekleştiriyoruz.
Mesleğimiz Hazine ile mükellef arasında köprü görevi görmektedir. Başta Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşa vergi ve sosyal güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimler ile ilgili veri akışı, beyanların tanzimi ve gönderimi meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır. Ayrıca TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızdan hizmet almaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlilerinin olduğu kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmektedir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ekonominin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır.
TÜRMOB ve Odalarımız kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır.
İşletmelerin muhasebe ve denetim sistemini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleği, önemli sorunlar içerisinde bulunmaktadır.
Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız sorunlar, hizmet sunumunda çeşitli aksaklıkları beraberinde getirmektedir. Mesleki sorunlarımızın diyalog ve işbirliği içerisinde çözülmesini talep ediyoruz.
Bu duygularla, 1-7 Mart günleri arasında kutlanan MUHASEBE HAFTASI’nın meslek camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, şahsım ve tüm kurullar adına sevgi ve saygılarımı sunarım.
Kamu oyuna saygı ile duyurulur”.

Bu haber 803 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...