SDÜ öğrencilerine özel Girişimcilik semineri

2 Mart 2016 16:22

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Genç MÜSİAD işbirliğiyle “Teoriden Pratiğe Girişimcilik Köprüsü” konulu seminer düzenlendi. 

Kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere, devletin sağladığı 50.000 TL hibe ve 100.000 TL faizsiz kredi desteğinden yararlanmaya imkân tanıyan eğitimin bilgilendirme semineri, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Politika Tasarım Kulübü Başkanı Osman Şen, başarılı bir girişimci olmak için iyi fikirler sunmak gerektiğine dikkat çekerek seminerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Okcu, genç nüfusun ve işsizlik oranının yoğun olduğu bir ülkede, gelecek neslin iyi bir eğitim alarak kendi işlerini kurmasının bu tür sorunları ortadan kaldıracağını ifade etti.
Türkiye’de ve dünyada girişimciliğin arttırılabilmesi için donanımlı bireyler yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, “Kişinin eğitim hayatı boyunca kazandığı bilgiler ve yeni fikirler üretmesi girişimcilik adına gelecekte birçok kapının açılmasını sağlayacaktır.” dedi.
Genç MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Başkanı Ersan Altun, toplumumuzun geçmişten günümüze gelmiş iş ahlakını özümsemiş ve benimsemiş iş adamları yetiştirmek için yola çıktıklarını söyledi. SDÜ Rektörü Prof Dr. İlker Çarıkçı hocamızın da belirttiği gibi, ilham veren üniversite olma yolunda bizlerde Genç MÜSİAD Isparta Şubesi olarak , SDÜ öğrencilerine ilham verebilmek adına bu tür etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.
Kıvılcım Danışmanlık Genel Müdürü Eğitmen Ömer Çatal da Üniversitemiz öğrencilerine yönelik düzenlenen ücretsiz Girişimcilik Eğitimi hakkında öğrencileri bilgilendirdi. 25 kişilik bir grup olarak planlanan uygulamalı girişimcilik eğitimi programının, öğrencilerin yoğun katılımı nedeniyle 3 grup halinde 75 kişiye çıkarıldığını ifade etti.
Genç MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Ersan Altun Mülakatların 04.03.2016 tarihinde İİBF binasında bulunan Naci Karaduman Konferans salonunda saat 10.00 da başlayacağını belirtti. Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin de 08.03.2016 tarihinde başlayıp 21.03.2016 tarihinde sona ereceğini ifade etti.
Genç MÜSİAD Başkanı Altun, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Genç MÜSİAD olarak düzenlemiş olduğumuz konferansımıza katılımlarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Murat Ali Dulupçu’ya ,destekleriyle programın oluşumuna katkı sağlayan İİBF Dekanı Prof.Dr. Sayın Murat Okçu’ya , Doç Dr. Sayın Mustafa Öztürk’e , Yrd. Doç. Dr. Sayın Elvettin Akman’a ,Politika Tasarım kulübüne , Kıvılcım Danışmanlık Genel Müdürü Sayın Ömer Çatal’a ve Konferansa katılan değerli SDÜ öğrencilerine ,konuşmacı olarak katılan KOSGEB il Müdürü Sayın Yurdun Yıldırım beyefendiye ve İŞKUR İl Müdürü Sayın Hüseyin Ergin beyefendiye desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

Bu haber 977 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...