32net Çağrı Merkezi’nde istihdam 500’ün üzerine çıktı

3 Mart 2016 15:30

83 binin üzerinde personel sayısı ile her gecen gün büyüyen çağrı merkezleri ülkemizde istihdam açısından hızla büyüyor. Isparta’da geçtiğimiz yıl Vali Vahdettin Özkan ve Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in girişimleri ile kazandırılan 32net Çağrı Merkezinde istihdam 500’ün üzerine çıktı.

Kuruluşların temasta oldukları kişi ve veya kurumlarla olan “İnsan, Teknoloji, İş Süreçleri ve Stratejinin” koordineli şekilde bütünleştirildiği “İletişim Yönetim Sistemleri” olarak adlandırılan Çağrı Merkezleri ülkemizde hızla büyümeye devam ediyor. İlk etapta büyük şehirlerde açılan ancak artan arz talep dengesini karşılamak amacıyla ülkemizin her yerine yayılan çağrı merkezlerinin istihdamına sağladığı katkı 83 bin kişi civarında. Isparta’da2015 yılı içerisinde 200 kişi ile faaliyetlerine başlayan çağrı merkezi kısa bir sürede personel sayısını 500’e çıkardı ve Türkiye’nin en başarılı çağrı merkezleri arasına girdi. Değişik seçme ve mülakatlar ile işe alınan personel önce diksiyon, insan kaynakları, müşteri kazanma ve hizmet vereceği sektöre göre eğitimlere tabi tutularak çağrıya çıkıyor.
Isparta 32Net Çağrı Merkezi Genel Müdürü Yasin Yalçın, Türkiye genelinde sektörde 83 bin kişinin istihdam ettiğini belirterek, amacın müşteri memnuniyeti olduğunu kaydetti. Yalçın, Isparta Valisi Vahdettin Özkan ve TBBM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in bakanlıklar nezdinde girişimleri ile geçtiğimiz yıl Isparta’ya açılan 32Net çağrı merkezinde yıl içinde iştiham sayısının 1000’i bulağını kaydetti. Yalçın yaptığı açıklamada; “Çağrı merkezimizin Isparta’da açılması konusunda öncelikle Isparta Valimiz Vahdettin Özkan ve Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç beye çok teşekkür ediyoruz. Çağrı merkezimizin açılmasında kendilerinin büyük emekleri oldu. Kendileri bizzat Bakan beye kadar bu yatırımın Isparta’ya yapılması konusunda ricacı oldular. Bakanımızın talimatı ile bu yatırımı Isparta’ya taşıdık. Şuan için 500 kişiye iş istihdamı sağlamaktayız. Merkezimizde yer büyüme tadilatlarımız var. İnşallah hedefimiz 2016 yılının sonuna kadar 1000 kişiye iş istihdamı sağlamak” dedi.

Bu haber 812 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...