“Bunca emek tek kalemde silinip atılamaz”

27 Kasım 2012 19:00

İşadamı Mehmet İpekçi, Isparta’yı Antalya’ya bağlayan Dereboğazı Yolu’nun yıllar önce Mustafa Kazak önderliğindeki fedakar Ispartalılar tarafından büyük emekler sarfedilerek açıldığını belirterek; “Bu kadar emek ve çaba öyle basit bir proje ile bertaraf edilemez. Dereboğazı yolu duble yol olmalıdır” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, Isparta - Antalya duble yol projesini Ağlasun - Bucak üzerinden yapma kararına tepkiler her geçen gün artarak devam ediyor. Bu konudaki son tepki İşadamı Mehmet İpekçi’den geldi.

İPEKÇİ; “DEDELERİMİZ O YOLU AMAK İÇİN KAZMALARLA KÜREKLERLE GECE – GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞTI”

Dereboğazı yolunu Ispartalıların adeta tırnaklarıyla kazıyarak yaptıklarını vurgulayan İşadamı Mehmet İpekçi; “Dereboğazı yolu denildiği zaman Isparta’da dikkat kesilinir. Çünkü, o yolun ne kadar önemli olduğunu tüm Ispartalı bilir. O yol 1960’lı yıllarda Mustafa Kazak ve o zaman yanında kader birliği yapmış olan dedelerimiz tarafından büyük zorluklar içinde yapılmıştır. Dedelerimiz o yolu açmak için ellerinde kazmalarla, küreklerle bizzat gece – gündüz çalışmışlar, günümüzün moda değimi ile adeta tırnaklarıyla kazıyarak yolu bugünlere getirmişlerdir.

“DEREBOĞAZI YOLU İÇİN KİMSE ‘BANA NE’ DİYEMEZ”

 Bu yol bizim yani Ispartalılar için büyük bir değerdir ve mutlaka sahip çıkılmalıdır. Başta bu ilin önde gelenleri ve biz işadamları bu konuya hassasiyet göstermeliyiz. ‘Hep bana hep bana’ veya ‘Bana bir şey olmasın da gerisi ne olursa olsun’ anlayışı son derece yanlıştır. Çünkü, bu şehirdeki işadamları bu şehir sayesinde bulundukları yerlere gelmişlerdir. Muhtemelen de defalarca Antalya’ya da gitmişler giderken de şimdi bahsettiğimiz Dereboğazı yolundan geçmişlerdir. Onun için, Isparta’da yaşayan herkes bu konuda ‘Bana ne’ diyemez. Bu şehirden ekmek yiyen herkes gerek işadamı olsun gerek bürokrat olsun bu konuda duyarlılık göstermelidir. Çünkü, herkese mutlaka yapabileceği bir görev düşmektedir.

“EN BÜYÜK GÖREV İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNİN”

Bu konuda en büyük görev şunda şehrimizin iktidar Milletvekillerine düşmektedir. Sayın Vekiller bir an önce Ulaştırma Bakanlığına giderek Bakanla görüşerek olmazsa sayın Başbakan ile görüşerek bu projeyi değiştirtmeli ve Ağlasun – Bucak üzerinden alıp Dereboğazı üzerinden duble yol yapılmasını sağlamalıdır. Daha sonra Valisinden Belediye Başkanına kadar Ankara’ya gidilip gerekli görüşmeler yapılmalıdır. Eğer bundan da sonuç alınmazsa tüm Isparta yani binlerce kişi Ulaştırma Bakanlığına dayanmalıdır. Bunun başka çözümü de yoktur. Çünkü bu olay çok önemli bir olaydır ve herkesin sosyal sorumluluğu bulunmaktadır. Ben, acizane Ispartalı bir İşadamı olarak elimden ne geliyorsa her türlü desteği vermeye hazırım.

“ATALARIMIZIN BIRAKTIĞI ESERE İYİ SAHİP ÇIKALIM”

Bu şehirde yaşayan herkes tüm işadamları bu işin altına elini değil gövdesini koymalıdır. Çünkü bu dünyada ne iş biter, ne de para yeter. Gelen para gider. İş ise ölünceye kadar bitmez. İşte hayatımızda aynı dedelerimizin Dereboğazı gibi bir eser bırakmaları gibi bizde bir eser bırakabilirsek ne mutlu bize. Onun için atalarımızın bıraktığı eserlerin de elimizden kayıp gitmesine asla izin vermemeliyiz ve onlara iyi sahip çıkmalıyız.

 

Bu haber 1381 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...