“Biz 90 yılla gurur duyuyoruz, son 13 yılın ise acısını yaşıyoruz"

4 Mart 2016 15:19

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan’ın ’90 yıllık enkazı kaldırdık’ sözlerine “Son 90 yılın değil son 13 yılın altından enkaz çıktı” diyerek karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yaptığı bir konuşmada ‘Türkiye’nin 90 yıllık enkazını kaldırdık’ demişti. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, Erdoğan’ın bu sözüyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Oğuz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bir an nerede olduğumu hatırlamaya çalıştım ama başkaları gibi aklım dumura uğramamıştır sanırım. 90 Yıllık enkazı kaldırdık diyen Sayın Emine hanımın bu sözü AKP eski Milletvekili Tülay hanımın 90 yıllık reklam arası sona erdi sözünü akla getiriyor. Ama diyor ki enkazın altından büyük meseleler çıktı. Çok ta doğru söylüyor Ama tarih yanlış Son 90 yılın değil son 13 yılın altından enkaz çıktı. Kaldırdık dediği enkaz 93 yıllık Cumhuriyet tarihidir, Cumhuriyet kazanımlarıdır. Mustafa Kemal Atatürk ün önderliğinde ki Kurtuluş Savaşıdır. Aydınlanma, çağdaşlaşma vardır. Kadın erkek eşitliği vardır. Resmi nikâh vardır, dördüncü eş olmama hakkı vardır. İstedikleri
mesleğe girebilme, tanıklık yapabilme en önemlisi de birçok Avrupa ülkesinden önce biz kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi ve o kürsülerden konuşabilmemiz vardır. Bu ve buna benzer bir sürü haklar. Şimdi gelelim son 13 yıllık enkazın altına bakmaya altından neler çıkacak. Her gün ağlayan analar, sıra sıra şehit tabutları çıktı. Derin kutuplaşma ve ötekileştirme çıktı. Terörle mücadele yerine teröristle pazarlık sonucu ülkenin kan gölüne dönmesi çıktı. Demokrasinin rafa kaldırılması çıktı. Sözüne itibar edilmeyen Dünyada yalnızlaşmış bir ülke çıktı. Ülkenin daha fakirleşmesi, işsizlik çıktı. En önemlisi kadına şiddet ve tecavüzün hat safhaya ulaşması çıktı. Bütün komşularımızla sorunlu hale gelmemiz çıktı. Bu ve buna benzer bir sürü sorunlar çıktı. Biz 90 yılla gurur duyuyoruz. Son 13 yılın ise acısını yaşıyoruz.”

 

 

Bu haber 858 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...