Yerel medya buluşmalarının ilki gerçekleştirildi

4 Mart 2016 15:20

Haber ve bilgi kaynağına hızlı ulaşma, edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunma işini üstlenen gazetecilik mesleği, SDÜ İletişim Fakültesince düzenlenen “Yerelden Ulusala Gazetecilik” konulu söyleşi ile ele alındı.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide, Isparta’nın yerel medyasına önemli katkıları bulunan Akdeniz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Soner Toros, Doğan Haber Ajansı Muhabiri Mehmet Erçakır, Anadolu Ajansı Isparta Temsilcisi Murat Yolcu, Fakülte öğrencileriyle bir araya geldi.
Isparta’daki medya kuruluşları hakkında bilgi veren Mehmet Erçakır, şehrin 14 yerel gazete, 20 internet sitesi, 1 televizyon kanalı ile 50’ye yakın kitle iletişim aracına sahip olduğunu söyledi. Muhabirlerin doğru bilgiye ulaşan ve bu bilgiyi doğru bir şekilde aktaran bireyler olduğunu belirten Erçakır konuşmasında, sosyal medya, yerel basın ve gazetecilik mesleğine de değindi.
Stajyerlikle başladığı meslek hayatına Akdeniz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olarak devam ettiğini ifade eden Soner Toros ise mesleğini severek icra ettiğini belirterek yerel gazetenin öneminden bahsetti. Toros, gazeteciliğin yerelden başladığını savunarak “Yerel gazete sizin görüşlerinize yer verir. Bulunduğunuz ve yaşadığınız şehri, eğitim aldığınız üniversiteyi ve en önemlisi sizi anlatır.”diye konuştu. İyi bir gazetecinin geniş bir çevreye sahip olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Toros, kamuoyunda algının medya üzerinden oluştuğunu; kurumsal iletişim merkezleri ve basın müşavirliklerinin bu algıda önemli roller üstlendiğini dile getirdi.
Günümüzdeki yerel basın mantığına değinen AA Isparta Temsilcisi Murat Yolcu da ulusal basın muhabirliği hakkındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Ulusal gazeteciliğin yerel gazeteciliğe göre daha tarafsız ve özgür olduğunu belirten Yolcu, “Bilgiyi nasıl ve ne kadar sürede temin ettiğiniz sizi diğerlerinden farklı kılar. Haberin hızından ziyade doğru ve net bilgiye ulaşmak bizim için çok önemlidir. Çünkü AA’nın verileri, referans olarak kullanılmaktadır.” dedi. Sosyal medya ve habercilik konusunda da bilgi veren Yolcu, sosyal medyayla birlikte haberlerin daha spesifik hale geldiğini söyledi.
Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan konuşmacılar, meslek hayatlarında karşılaştıkları olaylardan örnekler vererek tecrübelerini paylaştı.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...