İtfaiye personeli eğitim aldı

4 Mart 2016 15:24

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında merkez, ilçe ve belde belediye itfaiye personeline yönelik eğitim verildi. İtfaiye personelleri ‘Yangın Güvenlik’, ‘Araç Bakım İkmal’, ‘Kurtarma’, ‘Sağlık’, ‘Olay Yeri İnceleme’, ‘Ruhsat’ ve Binaların Yangından Korunma Yönetmeliği çerçevesinde karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. 5 günlük eğitimlere Isparta genelindeki ilçe ve belde belediyelerin itfaiye personelleri de katılırken, eğitim teorik ve pratik olarak gerçekleştirildi. Kurs sonunda personele sertifika verildi. 

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü merkez binada gerçekleşen eğitimlerin sertifika dağıtım törenine Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Akif Aslan ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici ve bağlı şube müdürleri katıldı. Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Akif Aslan, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici’ye katkılarından dolayı plaket takdim etti.
Eğitimler kapsamında itfaiyecilere teorik ve pratik bilgiler aktarılırken, Türkiye’de itfaiyeciliğin özellikle 1999 yılındaki yaşanan depremden sonra öneminin daha da attığına dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı ve aynı zamanda Tüm İtfaiyeciler Birliği Genel Sekreteri Cevdet İşbitirici, bunun üzerine tüm belediyelerin itfaiye teşkilatlarına büyük ehemmiyet verdiklerini söyledi. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, “Bunun yanında personelimizin en büyük eksikliklerinden birisi de eğitim eksikliğiydi. Türkiye’de ilk kalite belgeli eğitim birimimizi oluşturduk. Program çerçevesinde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye’de itfaiyeciliğin bir standarda oturması için bu çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Eğitimlerimize katılımlarınızdan dolayı özellikle Isparta Belediyemize, idarecilerimize, başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeyi umut ediyoruz. Daha kaliteli, daha verimli, halkımızın yanında hizmetimizi vermeye devam ederiz. Dünyada en önemli meslek olan itfaiyeciliğin, Türkiye’de de önemli bir meslek haline geldiğini biliyoruz. Herkesin kaçtığı yere koşarak giden insanlarız. Önemli görevleri üstleniyor ve onları yapıyoruz. Eğitimli, kaliteli, güvenilir olmaya devam etme mecburiyetimiz vardır. Bundan sonrada kazasız belasız hayırlı vazifeler temenni ediyorum” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Isparta Belediyesi arasında yapılan protokolle, itfaiye personelinin eğitim seviyesinin yükseltilmesinin amaçlandığını dile getiren Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Akif Aslan, “İtfaiyeci arkadaşlarımız yeni gelişen teknolojiler konusunda bilgi sahibi olmak amacıyla eğitimlerini tamamladılar. Başarılı çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanımız ve ekibine de teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada eğitimlerimiz süreklilik arz edecek. Bundan sonraki çalışmalarınızda hepinize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından programa katılan itfaiye personeline katılım sertifikaları dağıtıldı.

Bu haber 1083 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...