“‘Nerede Hayat, Orada AFAD’”

4 Mart 2016 15:30

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle açıklama yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı temel AFAD bilincini oluşturmak, Afete hazır bir toplum oluşturmak ve bilinçli toplum haline getirmek için deprem haftası boyunca bir dizi etkinlik planladıklarını söyledi.

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik planlandı. Etkinlikler dün İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait kurtarma araçlarındaki malzemelerin tanıtımı, deprem görüntülerinin yer aldığı stantların açılması, afiş ve broşürlerin dağıtımının yapıldığı stantlarla başladı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı yaptığı açıklamada “1 – 7 Mart bilindiği üzere Deprem Haftası. Deprem Haftası nedeniyle vatandaşlarımızı bilgilendirmek, kamuoyunda verilen bilgilerle daha duyarlı bir kamuoyu yaratmak, temel AFAD bilincini oluşturmak, Afete hazır bir toplum oluşturmak ve bilinçli toplum haline getirmek için çalışmalarımız devam etmekte. Bu kapsamda vatandaşlarımızı hem bilgilendirmek, hem de afete duyarlı hale getirmek için bir afetlerde kullanmış olduğumuz malzemeleri tanıtmak, afet öncesi, sırası ve sonunda yapılması gerekenleri anlatan broşürlerimizi dağıtmak, meydana gelen afetlerdeki çekilmiş olan önceki görüntüleri bir resim sergisi ile vatandaşlara göstermek üzere çalışmalar başlatmış bulunmaktayız. ‘Nerede Hayat, Orada AFAD’ sloganı Başbakanlığımız AFAD Acil Yönetim Başkanlığı’nın bu yıl ki sloganı olarak seçilmiş bulunmakta. Bir yerde afet varsa, yardıma muhtaç kişiler varsa, bilindiği üzere AFAD orada. Vatandaşlarımızı en zor hallerinde, anlarında yanlarındayız. Onu göstermek, o konuda bilgilendirmek, soracakları soruları almak, onları aydınlatmak için bu etkinliklerimiz devam etmekte. Ayrıca bu etkinliğimiz sadece burada sınırlı değil, kamu kuruluşlarında sivil toplum kuruluşlarında, okullarımızda sürekli eğitim, tatbikat, temel afet bilinci eğitimlerine sadece bu hafta içerisinde değil, yıl boyunca devam etmekteyiz. Bunları vatandaşlarımızın bilmesi, bizden talepleri olması halinde her zaman her yerde onları bilinçlendirme eğitimleri, bilgilendirme eğitimleri vermeye hazır olduğumuzu bildirmek isteriz” dedi.
Engellilere de temel afet bilinci eğitimleri vereceklerini söyleyen Arabacı “Engelli bireylere yönelik yapmış olduğumuz Avrupa Birliği Projesi kapsamında engelli bireyler ve engelli ailelerine yönelik 72 saat temel afet bilinci eğitimleri verilecek. Bu kapsamda 25 aile, 25 öğretmen, 25 tane engelli birey olacak. Tabi bu sayılar asgari sayılar. Bunlara temel afet acil eğitimi bilgilerini 72 saatlik bir eğitim verilecek. Uygulamalı, teorik bilgilendirmeler yapılacak. Bu konuda da çalışmalarımız devam etmekte proje kapsamında. Bu çalışmamızı da ilerleyen zamanlarda bilgilerini vereceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber 887 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...