“Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde görmediği büyüklükte bir kuşatma altındadır”

4 Mart 2016 15:31

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, Devrim yasalarının kabul edilişinin 92.yılında bir mesaj yayınladı. 

Ersoy’un mesajı şöyle: “Bugün 3 Mart 1924 Türk Devriminin özünü ve temelini oluşturan, Laik Demokratik Atatürk Cumhuriyetinin temel yasaları TBMM’de kabul edildi. 429 sayılı yasa ile, Bağımsızlık Savaşı yıllarında Mustafa Kemal ve arkadaşları hakkında ölüm fetvası veren Şeyhülislamlık kurumuna son verilmiştir, 430 sayılı yasa ile “Eğitim ve Öğretim Birliği” gerçekleştirilmiş, 431 sayılı yasa ile de “Halifelik “ kaldırılmıştır.
Ancak karşı devrim sürecinde 70 yıldır tahrip edilen devrim kanunları bugün ne yazık ki yok sayılmaktadır. Çağdaş eğitim kurumlarının ve köy enstitülerinin yerlerini imam hatipler almış durumda. Cumhuriyet döneminde hazırlanan tarih kitapları değiştirilmekte, bilimi yol gösterici olarak kabul eden eğitimcilerin yerine tarikat müritleri geçirilmektedir. Hatta bölgede liderlik sıfatı altında, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına Halife unvanı bile layık görülmektedir.
28 Şubat sürecinin müdahalesiyle geri çekilen karanlık güçler, yine batılı egemen güçlerin desteğiyle saldırılarına devam etmektedir. Devrim Kanunları'na son öldürücü darbeler indirilmektedir.
Egemen gücün işgal politikalarını ve katliamlarını demokrasi ve özgürlük adı altında kutsamakta, onlarla iş ve güç birliği içinde Türk devrimine devrimlerin ve Cumhuriyetin kurucu kadrosuna soysuzca saldırmaktadırlar.
Bu ülkede bugün Türk Ordusu’nu arkadan vurmayı, Türk yargısını “iğdiş” etmeye kalkışan din taciri siyasi örgütlenmeler var. Medyada kalemini kiralamış devşirmeler, ülkesine ve ulusuna yabancılaşmış aydın sıfatını kullanan dönekler var! 1919’ lar da ihanet tohumları ne yazık ki bugün hâlâ iktidar partisinin yarattığı ortam içinde yeşeriyor. 40 sene onlar bu halka yaptı, inşallah sıra bizde” sözleriyle ayrımcılık yapanlar var.…90 yıllık kirlenmişliğin temizliğinden bahsedenler ne yazık ki onlar Mustafa Kemal Atatürk”ün kurduğu ve kadınlarımıza verilen hakların gölgesinde yaşam bulanlar bu gün hakareti reva görüyorlar. “İktidara karşı çıkanların kanını tahlile yollamak gerekir. Bu kanı bozuklar…” diyerek saldıranlar… Kendilerine muhalefet eden Medyaya “Tuu sana…” diyerek tükürenler var.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde görmediği büyüklükte bir kuşatma altındadır. Cumhuriyet, bir yıkım ve hatta dağılma tehdidiyle karşı karşıyadır. AB İlerleme Raporları ile “Lozan” imha ediliyor. Açılım safsatası adı altında Türk Cumhuriyeti Devleti parçanlamak istenmektedir. CHP demokrasi ve inadına özgürlük derken paylaşımcı, hukukun üstünlüğü, laiklikten yana emeğe ve insan haklarına saygılı bir yönetim arzularken başkaları ;. Türk kültürü göz ardı edilirken, bedevi kültürü baş tacı ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti parlamenter demokrasi yerine nasıl bir başkanlık olduğu bilinmeyen ucube bir yönetimi dayatanlar. AB-ABD dayatmaları karşısında, Millî Egemenlik tek kişinin emrine terk edilmek isteniyor. Egemen gücün hukuku, Cumhuriyet hukukunu tasfiye etmektedir.
AKP- AB - ABD ittifakının Türkiye’yi istila ve işgal savaşının tam ortasına sürüklediğinin göstergesidir. Savaş tüm cephelerde vahşice sürüyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin olmazsa olmaz temel ilkelerini hedef alan yıkıcı politikaları hayata geçirmeye çalışıyorlar.
Artık savaş, topla, tüfekle, silahla değil, Üniter devlet, ulusal irade, ulusal hukuk yok edilerek, burada imha edilmek istenen, boğulmak istenen, katledilen Devrim yasalarıdır, Cumhuriyettir, Türk ulusudur, Atatürk’tür.
Cumhuriyet Devriminin yasalarını uygulayacağını hayal etmek bile, bugün gafletlerin en büyüğüdür.
Tevhidi Tedrisat Kanunu, Cumhuriyet eğitimini parçalayanlara mı terk edilecektir?
Tekke ve Zaviyeleri Kaldıran Kanunu uygulamak, tekke ve zaviyelerin müritlerine mi bırakılacaktır? Türkiye şu anda hukuk devleti olmaktan çıkmış, faşist baskı ve korku devleti haline getirilmiştir.
Devrim yasalarının kabul edilişinin 92.yılında; Türk Devrimi’nin kaynağı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, uygulayıcılarını, devrim yasalarını çıkaranları içtenlikle anıyor, saygı ile önlerinde eğiliyoruz.

 

Bu haber 794 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...