“Dünyada ve Türkiye’de Robotik Cerrahi” SDÜ’de ele alındı

5 Mart 2016 13:16

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından “Dünyada ve Türkiye’de Robotik Cerrahi” konulu bir konferans düzenledi. 

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Öğrenci Konseyi Başkanı Ferdi Alakuş yaptı. Konsey olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Alakuş, bilimden sanata, spordan kültüre pek çok alanda öğrencilerin gelişimine katkıda bulunacak etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş da mühendislik, tıp ve teknoloji alanlarında yapılan çalışmalar sonucunda insanlığa katkı sağlayacak teknolojilerin gün yüzüne çıktığını ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından robotik ürolojik cerrahi alanındaki eğitimini 2004- 2006 yılları arasında, ABD’de Tulane University Health Sciences Center, Minimal Invasive Urologic Surgery bölümünde tamamlayan ve şuanda İstanbul Florence Nightingale Hastanesinde görev yapan Prof. Dr. Fatih Atuğ tarafından verilen “Dünyada ve Türkiye’de Robotik Cerrahi” konulu konferansa geçildi. Günümüzde teknolojinin hızla geliştiğini belirterek robotik teknolojide gelinen son noktayı anlattı.
Günümüzde robotik cerrahi ile başarılı ameliyatlar gerçekleştirildiğini ifade eden Atuğ, “Robotik cerrahi Dünyanın en komplike teknolojisine sahiptir. Cerrah konsolu, 3-d optik ve kollardan oluşan robot sisteminde, cerrah konsolluna oturan bir doktorun yaptığı bütün el harekeleri çipler sayesinde birebir yapılabiliyor.” diye konuştu. Atuğ, gelecekte cerrah konsoluna oturan bir doktorun başka bir şehirdeki hastayı ameliyat edebilmesinin mümkün olacağını da sözlerine ekledi.

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...