Göz sağlığı için vitaminlere dikkat

7 Mart 2016 14:23

Kanal 32 ‘de yayınlanan Basın Kulübü’ne konuk olan Atanur Göz Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Özlem Tök, göz sağlığı ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Isparta’da ve Türkiye’de diyabet hastalığının dünya ortalamasının üstünde olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Özlem Tök, diyabete bağlı göz rahatsızlıklarının da şehirde oldukça belirgin olduğunu söyledi. Doç. Dr. Tök şöyle konuştu: “ Isparta’da iskemik göz rahatsızlıkları çok fazla. Diyabetik göz komplikasyonları da yine çok fazla görülmekte. Diyabetin varlığı iskemik hadiseler yaygın, sarı nokta hastalığı ve kapak tümörleri de yine aynı şekilde yaygın olarak görülmekte. Bazen bize gelen hastalar diyabet olduğunu bilmiyor, görme bulanıklığı şikayetiyle geliyor ve biz burada hastanın tanısını koyabiliyoruz. Isparta’da ve Türkiye’de diyabet rahatsızlığı çok yaygın. Hatta bu yüzde 14.8 ile dünya ortalamasının bile üzerinde. Dolayısıyla biz hastalarımıza hiçbir rahatsızlığı yoksa bile senede bir kez göz kontrolüne gelmesini tavsiye ediyoruz. Eğer diyabeti varsa mutlaka kontrollerini aksatmamalılar.”

Göz sağlığında beslenme alışkanlıklarının da oldukça önemli bir rolü olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Tök, göz sağlığı için özellikle içerisinde A, C ve E vitaminleri bulunduran gıdaların tüketilmesi gerektiğini söyledi.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ GÖZ RAHATSIZLIKLARINA SEBEBİYET VEREBİLİYOR

Göz sağlığında dikkat edilmesi gereken bir unsurun da güneş gözlüğü kullanımı olduğunu belirten Doç. Dr. Tök, sertifikası belgesi olmayan güneş gözlüklerinin tercih edilmemesi gerektiğini vurguladı. Doç. Dr. Özlem Tök, “Vatandaşlarımız kalitesiz güneş gözlükleriyle gözlerinin korunduğunu düşünüyorlar. Gözleri ne zararlı ışınlar gireceği için bazı hastalıklara neden olabilir. Kesinlikle o tür malzemeler kullanılmamalı. Sertifikaları olan gözlükleri kullanmalılar” dedi.

Bu haber 717 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...