‘Mermer Mozaik Kesim ve Döşeme’ kursu açılacak

28 Kasım 2012 18:33

İş-Kur İl Müdürlüğü ile, Form Mozaik Proje Mad. Müh. İnş. Enerji Taşımacılık San. Tic. Lim. Şti. işbirliğinde “Mermer Mozaik Kesim ve Döşeme” kursu düzenlenecek.

Isparta Çalışma ve İş Kurumu Isparta İl Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle: “İl Müdürlüğümüz ile FORM MOZAİK PROJE MAD. MÜH. İNŞ. ENERJİ TAŞIMACILIK SAN. TİC. LİM. ŞTİ. işbirliğinde; Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi kapsamında aşağıda belirtilen meslekte İşgücü Yetiştirme Kursu düzenlenecektir.

Kursa katılmak isteyen kursiyerlerin aşağıda belirtilen gün ve saatte İŞKUR İl Müdürlüğüne gelerek şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kursun adı: Mermer Mozaik Kesim ve Döşeme

Özel Şartlar: En az ilkokul mezunu 18 – 40 yaş arası, Isparta Merkezde ikamet eden bay

Kursiyer Sayısı: 10

Kursiyer Mülakat Seçme Tarihi: 04.12.2012

Kursiyer Seçme Saati: 09:00

Kursiyerlerde Aranan Özellikler

a)  Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

b)   15 yaşını tamamlamış olmak,

c)  Kurumca düzenlenen kurslara aynı meslekte daha önce veya farklı meslekte ise son yirmi dört ay içinde katılmamış olmak,

şartları aranır. Ancak, aynı meslekte olsa dahi istihdam garantili kurs, alınan mesleki eğitimin devamı, tamamlayıcısı, aynı mesleği geliştirmeye yönelik üst düzeyde bir kurs olması koşuluyla kurslardan üç defa yararlanılabilir. Bu durumda ikinci katılımda kursiyer zaruri giderinin yarısı ödenir. Üçüncü katılımda ise ödeme yapılmaz ve iki kurs arasında en az üç aylık süre bulunur.

1-Kursiyerlerin en az ilköğretim okulunu bitirmiş olmaları esastır.

2-Kursiyerlerin, açık öğretim ve yüksek öğrenimdeki ikinci öğretim hariç öğrenci olmaması gerekir. Beklemeli öğrenciler, kayıtlarını dondurmuş olanlar ve ikinci öğretime devam eden öğrencilerin eğitimlere katılmalarına, kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel teşkil etmediği hususunda, İsparta Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğünün uygun değerlendirilmesi halinde bu kişilerin kurs ve programlardan yararlandırılmasına imkan tanınır.

3-5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin dördüncü alt bendinde belirtilenler (Tarımsal faaliyette bulunanlar) ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, yeşil kartlılar, özürlü maaşı alanlar, dul ve yetim aylığı alanlar kurslardan yararlanabilir.

4-Kursiyerlere günlük 20.00,-TL kursiyer cep harçlığı İş Kurumunca ödenecektir.

5-Kurstan mezun olan kursiyerlere Milli Eğitim Onaylı belge verilecektir.

Kamuoyuna önemle duyurur”. 

 

 

Bu haber 1470 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...