Mesirelik alanlardaki tuvalet ve mescitlerin bakımı konusu ele alınacak

8 Mart 2016 18:48

Belediye Meclisi’nde AK Parti grubu Ayazmana, Gökçay gibi mesirelik alanlarda bulunan tuvalet ve mescit alanlarının bakımdan geçirilmesi, ihtiyaç duyulması halinde de yenilerinin yapılmasını önerdi. Belediye Başkanı Günaydın ise, bu konuda gerekenin yapılacağı sözünü verdi.

Belediye Meclisi, Mart ayı oturumlarının ilkini dün gerçekleştirdi. Meclis toplantısı AK Parti grubunun gündeme madde ekleme teklifiyle başladı. AK Parti grup sözcüsü Kadir Dal, şehir merkezindeki mesirelik alanlardaki tuvalet ve mescitlerin bakımsız olduğunu ve yeteri kadar ihtiyacı karşılayamadığını belirterek, bunların elden geçirilmesini ve gerekirse yenilerinin yapılmasını istediklerini bildirdi.

Dal, şunları söyledi: “Ayazmana, Gökçay, Öküz Battı ve diğer mesirelik alanlarda bulunan WC, lavoba ve mescitlerin bakımsız olduğu ve yeteri kadar ihtiyaç karşılamadığı bilinmektedir. Bununla alakalı yaz mevsimine yaklaşıldığı ve piknik alanlarının kullanımının artacağı düşünülerek, bu alanlarla ilgili gerekli bakım, onarım yapılması ve ihtiyaç duyulan yerlere de sayıların artırılmasının Belediye Meclisi gündemine alınmasını istiyoruz.

Geçen yılda bunu söylemiştik. Oralara gittiğimizde halk bunları söylüyor. Bu eksiklikleri belediye olarak tamamlamamız lazım. Gökçay’daki tuvalet yetmiyor. Mescidin oradaki abdest alma yeri de yetmiyor.”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da AK Parti grubunun bu talebine “Bunu gündeme alıp da mesele haline getirmenin bir anlamı yok. Bu konu için imar komisyonu Fen İşleri Müdürlüğüyle bir toplantı yapsın. İncelemeler yapılsın gerekenleri yaparız” diyerek yanıt verdi.

Bu madde oy çokluğu ile ilgili komisyona havale edildi. Cuma günkü toplantıda karar verilecek.

Bu haber 771 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...