“Kadınımıza insanca muamele edelim, İnsanlığımızı ayaklar altına almayalım”

9 Mart 2016 15:53

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Isparta Barosu tarafından bir program düzenlendi.

Adliye önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan programda Adliyedeki kadın çalışanlar, kadın avukatlar ve adliye bahçesindeki vatandaşlara Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu ve Başsavcı Mustafa Kemal Çokdinç tarafından karanfiller dağıtıldı.

Programda konuşan Isparta Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu “bu gün kadınlarımıza değil erkeklerimize sesleniyoruz” diyerek “Bu gün 8 mart dünya kadınlar günü; her yıl bu gün ve bu saatlerde kadınlara yönelik her türlü şiddeti, ayrımcılığı, dışlamayı lanetliyor ve arkasından gündelik hayatımıza geri dönüyoruz. Ancak gelin bu sene farklı bir algı yaratalım. Basma kalıp cümleleri ve çözüm önerilerini bir kenara bırakalım” ifadelerini kullandı.

8 Mart günün kadın erkek ayrımı olmadan insan hakları günü olarak kutlanması gerektiğini söyleyen Gökmenoğlu “aslında 8 Martlar yalnızca kadınlarımızın değil tüm İnsanlığın, İnsan Haklarının ayaklar altına alınmasının önüne geçildiği gün olmalıdır. İnsan hakları evrensel beyannamesinde kadın ve erkek ayrımı yoktur. Yalnızca insan hakkından bahsedilmiştir. Kadınlarımızı da bir insan olarak görmediğimiz sürece başta yaşam hakkı olmak üzere birçok haklarının ihlalini hep beraber seyretmeye devam edeceğiz.

Kadınlarımız ne eşinin, ne babasının, ne evladının, ne sevgilisinin ne de nişanlısının ve hatta sokakta kadınları insan olarak görmeyip göz diken canilerin malı değildir. Kadınlarımız başta insandır ve insan haklarından istifade etmek istemektedir. Buda en doğal haklarıdır” dedi.

HEPİMİZ İNSANIZ

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu konuşmasına şöyle devam etti. “Erkek ne kadar insansa, kadında o kadar insandır. Daha doğrusu Kadınlarımızı insan olarak kabul ettiğimiz sürece erkeğiz, yoksa bir kuluz, köleyiz bir hiçiz. Bu gün aslında kadınlara değil erkeklere seslenmeli ve ses verin analarınız, bacılarınız, nişanlılarınız, kızlarınız ne kadar insansa sizde o kadar insansınız bunu idrak edin artık demeliyiz.

Isparta Barosu olarak gerek kadın gerek erkek ayrımı yapmadan geçmişten bu güne İnsan Hakları ihlallerinin önüne geçilmesi ve insan haklarının mukaddesatı konusunda büyük mücadele verdik ve vermekteyiz. Başta hepimiz insanız, kadınla erkeği birbirinden ayıran hiç bir unsur yoktur. Belirleyici güç insan olmaktır. Kadınımıza insanca muamele edelim, İnsanlığımızı ayaklar altına almayalım.

Cinayetlerin, şiddetin, işkencenin, tecavüzlerin, tacizlerin son bulduğu; çocukların gelin olmadığı, eğitim ve çalışma özgürlüğünün etkin biçimde hayata geçirildiği bir Türkiye dileğiyle İnsan haklarımız için mücadele verdiğimizi, birlik ve dayanışma içinde bir kez daha haykırıyor ve tüm dünya ve ülkemiz kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.”

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...