“Kadınlarımız toplumsal hayatımızın merkezinde yer almakta”

9 Mart 2016 15:53

Vali Vahdettin Özkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Özkan’ın mesajı şöyle: “Kadınlar her alanda ürettikleri değerlerle toplumları şekillendirmektedirler. Annelerimizin bizlere yönelik şefkat penceresini hep merak ediyoruz. Duygularımızda düşüncelerimizde bu şefkati hep hissedebiliyoruz. Bu dahi, kadınlarımızın, bizlerin bireysel dünyasında, toplumsal hayatımızdaki rolünü açıkça ortaya koymaktadır. Kadınlarımızı sadece bir gün değil her zaman anlayabilmek gerekir. Bu önemi toplumla paylaşmak ve hak ettiği yerde tutmamız gerekiyor. Toplum olarak, aile olarak bunu hep hatırlamalıyız.

Devletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü vatandaşlarımız, başta şiddet ve istismar olmak üzere kadınlarımıza yönelik olumsuzlukların ortadan kaldırılması için büyük gayret göstermektedir.  Bizlerde kadınlarımızı her türlü olumsuzluktan uzak tutacak çalışmaları gayretle yürütüp, eğitimin gücünü yanımıza alarak çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.

Toplumsal hayatımızın merkezinde yer alan, her şartta fedakârlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın hayatın her alanında daha etkin olmalarını diliyor;  varlıklarını her zaman hissettiren kadınlarımızın bu özel günlerini yürekten kutluyorum”.

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...