CHP ‘Kadınlar Günü’nü kutladı

9 Mart 2016 15:56

CHP İl Teşkilatı, dün parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Toplantıda ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Eyup Ersoy, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, ‘Dünya Kadınlar Günü’ gibi soyut bir ifade ile anılarak, 8 Mart’ın özünün karartılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Ersoy; “Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak 8 Mart’ı ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak, özüne ve ruhuna uygun şekilde kutlamaya devam edeceğiz” dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz ise; “Bizler kadının toplumdaki, siyasal, sosyal ve ekonomik alandaki etkinliğini artırmak, kendine güvenen, ekonomik özgürlüğü olan, şiddeti ve şiddet görmeyi kendine kader edinmeyen, güçlü, kendine özgüveni olan bir toplum yaratmada öncü olmak için çalışıyoruz” diyerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak tüm arkadaşlarım adına en içten duygularımla kutluyorum.

Gönül arzu ederdi ki böylesine önemli bir günü neşeyle, şölenle kutlayalım. Ancak son 13 yıla baktığımızda bunun hiç de mümkün olmadığını görüyoruz.

Ülkemizde kadına şiddet, cinayet, cinsel taciz haberleri olmadan bir gün bile geçmiyor. Bir yıl içerisinde 7,000 kadının cinayet sebebiyle hayatlarını kaybettiği, 3.000 kadınımızın cinsel tacize maruz kaldığı kadınlarımızın karakollarda polisler tarafından tekmelerle, coplarla nasıl dayak atıldığı görüntüleri kadının Türkiye’deki değerini tüm gerçeği ile ortaya koymaktadır. Bunlar Türk kadınının gerçeğidir.

Genel Merkezimizin doğu bölgesindeki kadınlarımız üzerinde yapmış olduğu araştırmalarda ortaya çıkan tablo içler acısıdır.

Bizler kadının toplumdaki, siyasal, sosyal ve ekonomik alandaki etkinliğini artırmak, kendine güvenen, ekonomik özgürlüğü olan, şiddeti ve şiddet görmeyi kendine kader edinmeyen, güçlü, kendine özgüveni olan bir toplum yaratmada öncü olmak için çalışıyoruz. Cumhuriyet değerlerine inanan biz Cumhuriyet kadınlarının da görevi bu olmalıdır, olmak zorundadır.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak özgür ve eşit insan olmak için mücadele eden kadınlarız. Tarlada eken, fabrikada işleyen, okulda öğreten, hastanede tedavi eden, mahkemede karar veren, evde huzuru düzeni sağlayan, hiçbir güçlük karşısında yılmayan, usanmayan, mucizeler yaratan, bizlerin yaşam hakkını elimizde tutması, gelecekten emin, şiddete uğrama korkusu ve zorla evlendirilme baskısı hissetmeden, üretime, istihdama ve siyasete eşit katılımı Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gerçekleşecektir.

Türk kadınının evi kadın sığınma evleri değil eşi ve çocukları ile paylaştığı yuvası olmalıdır. Türk kadınının evi ceza evleri değil bacasını tüttürdüğü yuvası olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle analarımızın, bacılarımızın, kardeşlerimizin A partisi, B partisi demeden emekçi kadınlar gününü kutlar hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.”

GÜÇLÜ KADIN – GÜÇLÜ TOPLUM İÇİN

Şaziye Oğuz ayrıca; 9 Mart’ ta Türkiye genelindeki bütün kadınları haksızlığa, hukuksuzluğa, şiddete kurban ettiğimiz tüm kadınlar için saat 13:00 – 16:00 saatleri arası oturma eylemine davet etti.

Basın açıklamasının ardından partili kadınlar, şehir merkezinde karanfil dağıtarak, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladılar.

 

Bu haber 676 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...