“Ispartalılar maça gelsinler yeter”

3 Ağustos 2012 11:42

“Ispartalılardan hiçbir maddi destek talebim yok, maça gelsinler yeter”

Önümüzdeki sezon 3. Ligde Isparta’ya temsil edecek olan Emrespor’un Kulüp Asbaşkanı İsmail Çalışkan, takıma kongrelerde kimsenin sahip çıkmadığını belirterek; “Biz artık kendi ihtiyacımızı kendimiz karşılıyoruz. Kimseden bir lira yardım beklemiyoruz. Ispartalılar sadece maçlara gelsinler yeter” dedi.

 

Isparta’dan hiçbir şekilde destek göremediklerini ve tam kopma noktasında iken merkezi Ankara'da olan TÜTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız’ın kendilerine  destek çıktığını  ifade eden Başkan Çalışkan, tüm olumsuzluklara rağmen yeni sezonda hedeflerinin yine şampiyonluk olduğunu söyledi.

Isparta’nın yerel Televizyonu Kanal 32'de yayınlanan Basın Kulübü programına katılan Emrespor Başkanı İsmail Çalışkan, Emrespor'un şampiyonluk öyküsü ve kulübün son durumunu anlattı.

Bu yıl Isparta’yı Spor Toto 3. Lig'de temsil edecek olan Emrespor'un, Bölgesel Amatör Lig'de(BAL) ki şampiyonluk macerasını aktaran Aşbaşkan Çalışkan, 2011 - 2012 sezonunda çok kısıtlı imkanlarla şampiyon olduğunu dile getirdi. Sezonun başında bu kulübün şampiyon olarak 3. Lig'e çıkacağını belirttiğini ancak kimsenin buna inanmak istemediğini vurgulayan Çalışkan, "Emrespor Mahalle takımlığından 3. Lig'e çıkabilen Türkiye'nin ilk dünyanın ikinci takımı. Bu takım tam 25 maç yapmış ve 25. Maçını kazanarak şampiyon olmuş. Bu başarı Emre Mahallesi Halkının desteğiyle birlikte, kulübün yöneticileri bir araya gelip, hepsi birlik ve beraberlik içerisinde bu takimi 3. Lig'e çıkarmayı başarmıştır. Geçtiğimiz sezon başladığında Emrespor'un 3. Lige çıkacağına kimse inanmadı.

Çünkü herkes Emrespor'un mahalle takımı olduğu için 3. Lig'e çıkabileceğine inanmadı. Fakat Emrespor bunu başardı. Emre Mahallesi sakinleriyle birleşerek, son maçlarında ise Isparta halkını içine alarak başardı. Sayın Valimiz "Bu takım artık Isparta’ya mal olmuştur" dedi. Bizde Valimize katılarak Emrespor'u bu sezon Isparta Emrespor olarak sahaya süreceğiz" dedi.

Bölgesel Amatör Lig'de ki şampiyonluk ve Isparta’ya yaşatılan sevincin ardından takımın yalnız bırakıldığını belirten Çalışkan, "Bölgesel Amatör Lig'de ki şampiyonluğumuzun ardından biz 4 kere kongre yaptık. Yapılan kongrelerde takıma kimse sahip çıkmadı ve bu süre içerisinde kimse kulübümüze yardımcı da olmadı. Bizim yönetimde, isimlerini görmek istediğimiz kişilerin hepsi takımı yalnız bırakarak, yapılan kongrelere gelmedi. Bu sırada valimizin de dediği gibi biz bu takımın isminin başına Isparta’yı koyduk ve Türkiye Futbol Federasyonuna bildirdik ve kuralarımız Emrespor olarak çekildi. Ancak yine de ismimizi bu sezon Isparta Emrespor olarak duyuracağız" şeklinde konuştu.

Emrespor'un Isparta’da yalnız bırakılması üzerine takıma Ankara'da ki Türkiye Tanıtım Platformu (TÜTAP) isimli bir dernekten yardım geldiğini aktaran Çalışkan," Isparta’dan hiçbir şekilde destek göremedik ve tam kopma noktasında iken merkezi Ankara'da olan TÜTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız'dan bizlere teklif geldi. Yönetim kurulumuzla birlikte bizleri Antalya'ya davet etti. Takımımız hakkında ki tüm geçmişimizi araştırdı ve hiçbir borcumuz veya açığımızı bulmadı. Yani dediğimiz gibi Emrespor'un yeni doğmuş bir çocuk olduğu kanıtlandı. Bizim diyebileceğimiz hiç bir şey yoktu.

Çünkü Federasyon her kulübe deplasman gideri olarak 200 bin TL tutarında bir yardım sağlıyordu. Yani bu da takımımızın tek düzenli gelir kaynağı olacaktı. Fikret Yıldız bu yıl kulübümüzün başkanlığını yapacak ve ilimizi en iyi şekilde tanıtacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Bu haber 1226 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...