MHP Kadın Kolları’ndan Kadınlar Günü etkinliği

9 Mart 2016 15:57

MHP Isparta Kadın Kolları teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, dün partinin kadın üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

MHP Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Turhan; kadınların sadece ev değil, iş ve toplumsal hayatta da önemli bir role sahip olduğunu belirterek, kadınların toplumda hak ettikleri yeri bulmalarını temenni etti.

Turhan; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü geleneğinin 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde bir tekstil fabrikasında çıkan yangında 129 kadın işçinin can vermesiyle 1921 tarihinde Moskova’da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansında 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanması önerisi oy birliği ile kabul edilmiştir. 1921 yılından itibaren günümüze kadar ülkemizde de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Kadın, kadınlarımız ile ilgili bazı sözler ve örneklerle devam etmek istiyorum.

Kadın hayatın her alanında olduğu gibi sadece bir anne değil, öğretmen, psikolog, danışman ve anlatmakla bitmeyecek daha birçok rol üstlenmektedir. Kadınlarımız sadece evin içinde değil, iş ve toplumsal hayatımızda da çok önemli bir role sahiptir.

Geleceğimizi şekillendiren toplum hayatında da erkeklerden çok daha zor şartlarda çalışmak zorunda bırakılan kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yeri bulmalarını temenni ederim.

Bu özel günde kadınların unutulmayacağını, vazgeçilmeyeceğini ve kadının hayatın her alanında olduğunu gösteren tüm kadınlarımızın bu özel gününü en kalbi duygularımla kutlarım” dedi.

 

Bu haber 755 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...