Memur – Sen’li kadınlardan ‘Kadınlar Günü’ kutlaması

10 Mart 2016 15:40

Memur - Sen Kadın Kolları, üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Moda Park Kongre ve Düğün Salonunda düzenlediği programla kutladı. 

Söz konusu programa; Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Saraç , Memur - Sen İl Temsilcisi İhsan Arıcı ve Memur – Sen’e bağlı Sendika Şube Başkanları olan Diyanet – Sen Şube Başkanı Osman Akçil, TOÇ Bir – Sen Şube Başkanı Kuddusi Uranlı, Sağlık – Sen Şube Başkanı Erdal Demiralay, Bayındır Memur – Sen Şube Başkanı Mehmet Heybeli ve Memur-Sen üyesi kadınlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Saraç yaptı. Saraç konuşmasında; “8 Mart 1857`de Amerika`nın New York kentindeki tekstil sektöründe çok ağır şartlar altında çalışan kadınların ayaklanmasıyla başlayan ve 1977`de Birleşmiş Milletler genel toplantısında Kadın hakları, uluslararası barış günü olarak kabul edilen 8 Mart, bugün dünyanın dört bir yanında “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanmaktadır.
Türkiye kadın haklarının korunmasıyla ilgili bir dizi uluslararası sözleşmeyi onaylamıştır. Bunlardan biri de hakları ihlal edilen kadınlara, doğrudan uluslararası düzeyde giderim talebinde bulunma imkanı sunan Kadın Hakları Sözleşmesi Ek İhtiyari Protokolüdür. Bu Protokol`e katılarak Türkiye, Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi`ni (CEDAW), sözleşme ile koruma altına alınmış haklarının ihlal edildiğini iddia eden birey ve grupların şikayetlerini ele almakla yetkili kılmıştır.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları ve Ana Hürriyetleri Koruma Sözleşmesi, Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW) gibi uluslararası sözleşmelere de taraf olan Türkiye`de birçok yeni kanun ( Ailenin Korunması Hakkında Kanun, Türk Medeni Kanunu ve Türk Ceza Kanununu) her ne kadar yürürlüğe girmiş ve bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınların yaşadığı mağduriyetleri engellemeye çalışmaktadır” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Memur – Sen İl Temsilcisi İhsan Arıcı da kısa tuttuğu konuşmasında tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığığını söyledi. Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil de, programda yaptığı konuşmada; “Kadınlarımız hangi işe el attılarsa başarılı olmuşlardır. Toplumumuzda hemen hemen tüm işlerde onların gayreti ve başarısı vardır. Ben, tüm kadınları tebrik ediyor ve günlerini kutluyorum” dedi. Programda daha sonra sırasıyla, TOÇ Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Kuddusi Uranlı ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay birer konuşma yaptılar.
Programda son konuşmayı ise Memur - Sen Kadın Kolları Başkanı Semra Çöl yaptı. Çöl, konuşmasında toplum içinde olmasının göstergesinin o toplumun medeni, ileri ve üretken bir toplum olduğunun göstergesi olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bir toplumda kadın ve insan haklarının ayrı ayrı değerlendirilmesi düşünülemez. Kadının en sıklıkla maruz kaldığı haksızlık da görmüş olduğu şiddettir. Dünyada her üç kadından birisi hayatında en az bir kere aile içi şiddete maruz kalıyor. Kadınlara karşı şiddet dünyada en yaygın, ancak en az cezalandırılan suçlar arasındadır. Tüm dünyada 15 ile 45 yaş arasındaki kadınlar, hastalık trafik kazaları ve savaşlardan fazla erkek şiddetinin sonucu hayatını kaybetmekte veya sakat kalmaktadır. Türkiye’de bu durum maalesef bundan daha farklı değildir. Türkiye’de kadınların neredeyse şiddete maruz kalmaktadır. Uzmanların raporlarına göre, eşi veya bir başkası tarafından şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 9 olmakla beraber yüzde 92’si maruz kaldıkları şiddet neticesinden hiçbir resmi veya sivil kurulaşa başvurmamakta ve sineye çekmektedir. Bu değerlendirmeler ışığında kadınların en temel haklarının belirlenmesinden erkeklerin eğitilmesinin önemi ortaya çıkmaktadır” dedi. Program, kadınlara özel müzik – eğlence dinletisi ile sona erdi.

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...