“Isparta’ya gül kokularıyla girmek varken pis kokularla girmek yakışmıyor”

10 Mart 2016 15:48

Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un moderatörlüğünü yaptığı Basın Kulübü’ne konuk olan Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, 2 yıl içinde beldeye neler yaptığını anlattı. Mutafa Avşar şöyle konuştu: “Ben Sav’ı Isparta’nın bir bahçesi gibi görüyorum. Suyuyla, bahçeleriyle önem arz eden bir kasaba. Yerel seçimlerde biz de bu güzide kasabamıza hizmet etmek için görevimizi yaptık. Allah’ın izniyle bu güzide memlekete hizmet yapmaktayız şuanda. Partiyi siyasi hizmetler aracı olarak görüyorum. Biz seçimizi bitirdikten sonra parti rozetini bir kenara attık ve ondan sonra hizmet etmeye başladık. Yol, su, çöp rutin görevlerimiz. Biz geldiğimiz günden itibaren kasabanın girişinde işlerin devamı niteliğinde yol genişletme çalışmaları ve kaldırım çalışmaları yaptık. Kilit parke, bordür çalışmaları olsun bunları yaptık. İvedi olarak 25 sene öncesinin kanalizasyon hatları vardı. Sürekli oralar tıkanmaktaydı. Buraları yenileyip yapalım dedik. 3 kilometrelik bölümü, her 200 metrede logar koymak suretiyle yeniliyoruz. 2 bin kusur metre korge boru döşeme yapmışız. Parke taşlarıyla zaman zaman da taş duvar yapmak suretiyle şu ana kadar ilerledik. Bu yol ve kaldırım çalışmaları olarak devam etmektedir. Hem alt yapısı hem de üst yapısına önem verdik. Toplu sünnet töreni gerçekleştirdik. Tabiî ki halkımızı birbirine kaynaştırmakta, belediyemizin gücünü hissettirmekte bu tür hadiseler. Biz bunların daha iyisini ilerleyen günlerde yapmak suretiyle halkımıza sunmak istiyoruz. Seçimlerden önce vaat ettiğimiz hoş geldin bebek projemizi yapıyoruz. Bebekleri olan aileleri battaniyelerle kapılarını çalıyoruz. Kasabamızda ivedi olan işlere yönelmekteyiz. Aksaklıkları gidererek hareket etmekteyiz.”

ISPARTA’YA GÜL KOKULARIYLA GİRMEK YAKIŞIR
Sav yolundaki kötü koku sorununa da değinen Belediye Başkanı Mustafa Avşar, bu kokudan herkesin çok rahatsız olduğunu artık Isparta’ya gelenlerin gül kokularıyla karşılanmasını istediklerini söyledi. Avşar şöyle konuştu: “Bizim de seçim çalışmalarında aynı konu, seçimden sonra aynı konu. Koku meselesi bu programda son olmasını temenni ediyorum. Valimiz açıklama yaptı. Kapalı devre projesini yapıp bakanlığa göndereceğiz dedi. Sayın valimiz inşallah yapar, bu iş inşallah ona nasip olur. Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in yanına gittik. O da bize yardımcı olacağını söyledi. Bu suyu kapalı devre çalışma yapılacağını ve ilgili kurumlarla bir araya gelip yapılacağını söyledi. İnşallah bu konuyu konuştuğumuz son program olur. Sav halkı kamulaştırmadan dolayı bir mağduriyet var. Isparta’daki pisliği o bölgeden geçir. Önceden yerleşim alanı yoktur. Şimdi bir yandan da imara açıyoruz oraları. Halin oradaki bölgede 7 şer katlı imar bölgeleri var. Isparta’ya gül kokularıyla girmek varken pis kokularla girmek yakışmıyor. Son olsun inşallah bu konuşma. Gül kokularıyla girilmesi lazım. Burası gül şehri. Bu benim görevim dememeli siyasilerimizin. Birlik olup bu sorunu kökten çözmek gerekiyor.”
DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR
Davraz su projesinin gün geçtikçe daha iyiye gittiğini belirten Mustafa Avşar, “Devlette devamlılık esastır. Bizden önceki yapmış, biz boş verelim demedik. Önceki arkadaşımız burayı kurmuş bize nasip oldu. Çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Avşar şöyle konuştu: “Çalışmalarımıza başladık. Bardak su makinesi aldık. Düğünlerde restoranlarda kullanmak için daha ulaşılır olduğundan bardak su makinesi aldık. Çalışmalarımızı devam ediyoruz. Sav suyunun özelliği, Davraz’ımızın suyu, kar suyu. Sertliği iyi, kemikteki kalsiyum yapısına takviyesi, lezzeti, yapısı hoş bir su. Sevildi. Reklamlarımızı gerekli desteklerimizi devam etmekteyiz. Bizden önceki yönetim bunu yaptı banane diyemeyiz. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

Bu haber 813 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...