AHŞAP, GÜL MOTİFLİ SAAT KULESİ ISPARTA’NIN YENİ SİMGESİ OLACAK

10 Mart 2016 15:49

Isparta Belediyesi şehir süsleme sanatı çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda şehre yüzbinlerce gül dikilirken, şimdide toplam boyu 29 metre olacak gül motiflerinden oluşan saat kulesinin yapımında son aşamaya gelindi. Belediyenin Ahşap Sanat Atölyesi’nde 15 kişi tarafından 7 aylık bir çalışma sonrasında ortaya çıkan saat kulesinin parçaları bir araya getirildi. Çalışmaları Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da yerinde inceledi, gelinen son noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Saat kulesinin Isparta’nın kimliğini ortaya çıkaracağını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “29 metre yüksekliğinde yüzlerce parçadan oluşan saat kulesinin panoları proje numarasına göre birleştirildi. Her pano birbirinden farklı gül motiflerinden oluşuyor. Saat kulesinin dört cephesinin de yapım aşaması tamamlandı” dedi.
Panoların üzerinde tamamı el emeği göz nurundan oluşan gül motifleri ve dalları ile yapraklarının boyanması işlemlerinin devam ettiğini aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Saat kulesindeki gül motiflerinin her biri Isparta gülünden oluşurken yine her biri birbirinden farklı olarak ele alındı. Bu saat kulesi Isparta’mızı temsil edecek ve şehrimizin ifadesini, gül duygusunu tamamlayacak sanatsal bir yapı olacak.
Her bir parçasında ayrı bir gül motifiyle ahşaba oymacılık sanatıyla gerçekleştirilen ahşap saat kulesi sedir ağacından inşa ediliyor. Bu saat kulesi uzun yıllar boyunca hiçbir deformeye maruz kalmayacak. Özel bir yapım olarak böyle bir sanatsal değer tek olacak. Böylesi bir sanatsal değer Isparta’nın kültürüne ve geleceğine etki yapacak tarzda bilimsel bir çalışmadır.
Yaz ortasında bu saat kulemiz yerine konacaktır. Isparta’nın simgesel olarak ve gül noktasındaki eksikliğini de tamamlayacaktır. Biz bununla da kalmadık. Şehrimize bu sezon 500 bin gül dikilecek, bu dikimin 200 binlik bölümünü tamamladık. Bunlar her biri birbirini kovalayacak tarzda gerçekleştiriliyor. Şehir süsleme sanatı Isparta’mızda başlamıştır. Bu saat kulemizde şehir süsleme sanatının bir öğesidir. Şu anda şehir süsleme sanatı çok yönlü çalışmalarla devam etmektedir. Bu görsel, sanatsal güzelliklerin Isparta’mıza hayırlı olması temennilerinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 742 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...