Sağlık turizminde Orta Asya ülkeleri

11 Mart 2016 15:37

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), sağlık turizmi çalışmaları kapsamında Antalya Valiliği’nin önderliği Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu işbirliği THY’nin sponsorluğunda Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’daki hedef kitleye yönelik 6 günlük tanıtım turu (fam trip) ve çalıştay programı hazırladı. BAKA’nın turizmde muhtemel sıkıntılara karşı sektörün temsilcileriyle uluslararası programlar hazırladığını hatırlatan BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, “Ajansımız sağlık turizminde kümelenme çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık turizminde bölgemizin tercih edilebilmesi için yeni bir tanıtım programı hazırladık. Kazakistan’ın ardından Orta Asya ülkelerinden Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan doktor, klinik yetkilileri, seyahat acenteleri ve gazetecilerden oluşan 33 kişilik heyet Antalya’da ağırlanacak. Program 6 gün olarak planlandı. Bu kapsamda gelecek olan heyet, Antalya’da kamu ve özel sağlık kuruluşlarında incelemede bulunup, sağlık ve turizm sektörlerinin temsilcileriyle çalıştayda biraraya gelip ikili görüşmeler (B2B) yapacak” dedi.
Antalya sağlık turizmini geliştirmek, yaygınlaştırma ve tanıtmak amacıyla çalışmalarını sürdüren BAKA, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu işbirliği, Antalya Valiliği’nin önderliğinde THY ile yeni bir tanıtım programı hazırladı. Sağlık turizmi hedefiyle Orta Asya ülkeleri Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan doktor, hastane ve seyahat acentesi yetkilileri ile gazetecilerden oluşan 33 kişilik heyet, 14-19 Mart tarihlerinde Antalya’ya gelecek. Antalya Valiliği tarafından bilgilendirilecek heyet üyeleri, organ nakilleriyle tanınan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin yanısıra Antalya Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile özel hastane ve kliniklerde incelemelerde bulunacak. Ayrıca heyet üyeleri, kamu ve özel hastaneler ile turizm sektörünün temsilcileri ile çalıştayda biraraya gelip ikili görüşmeler (B2B) gerçekleştirecek.
Sağlık turizmi kümelenmesi için sektörün tüm önemli aktörleriyle işbirliği içinde olduklarını hatırlatan BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, “Antalya turizminin tüm yıla yayılası açısından sağlık turizminin stratejik önemi var” dedi. 42 hastanesi, 6 bin yatak kapasitesi ile organ nakilleri, obezite, estetik ve onkoloji alanlarında dünya çapında başarılara imza atan Antalya’nın sağlık turizminde hak ettiği yere gelmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Özen, şöyle devam etti:
“Antalya, organ nakli konusunda ilkleri başarmış bir yer. Türkiye’de ilk yüz nakli Antalya’da gerçekleştirildi. Organ ve doku nakli ameliyatlarında lider. Antalya’nın bu anlamda ulaştığı noktayı daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz. Kaliteli sağlık hizmeti bulunan Antalya’daki kamu ve özel hastaneleri, altyapı ve teknolojik bakımdan sağlık turizmine hazır. Turizmin yanısıra sağlık hizmetleriyle de marka olabilecek kapasiteye sahip Antalya’nın sağlık turizminde ilk tercih edilen yer olabilmesi için tanıtım çalışmalarımız devam edecek.”

 

 

Bu haber 695 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...