BAKA Sağlık Turizmini geliştirme çabası sürüyor

16 Mart 2016 16:13

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu işbirliği, Antalya Valiliği’nin önderliğinde THY ile birlikte Kazakistan’ın ardından Orta Asya ülkeleri Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan çoğu doktor, klinik yetkilileri, seyahat acenteleri ve gazetecilerden oluşan heyeti Antalya’ya getirdi. Antalya Valiliği’nde Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman tarafından kabul edilen heyet üyeleri, 6 günlük programın ilk günü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ni, Diş Hekimliği ve Hemşirelik fakültelerinnde inceleme gezisinde bulundu. Heyet üyeleri, ilk gün sonunda çok etkilendiklerini ve tedavi için Antalya’yı önereceklerini ifade etti.
Antalya sağlık turizmini geliştirmek, yaygınlaştırma ve tanıtmak amacıyla çalışmalarını sürdüren BAKA, sağlık turizmi için yeni bir tanıtım turu (fam-trip) ve çalıştay programı hazırladı. Kazakistan’ın ardından Orta Asya ülkelerinden Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan doktor, klinik yetkilileri, seyahat acenteleri ve medya mensuplarından oluşan 31 kişilik heyet, 6 günlük program için Antalya’ya geldi. Rehberlik ve tercümanlık hizmetini Remed Assistance’ın verdiği, Rixos Hotels’in misafir ettiği heyet, programın ilk günü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Melike Cengiz, çoğu doktor olan heyet üyeleriyle tanışarak hastane hakkında ayrıntılı bilgiler verdi ve soruları cevaplandırdı.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin yoğun bakım, organ nakil merkezi ve onkoloji gibi önemli bölümlerini de gezen Orta Asya heyeti, Türkiye’nin ilk yüz naklini yapan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Ana Bilim Dalı’nda doku ve yüz nakli ile ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Onkolojide tedavi gören hastaların sanatla moral bulmasını da takdir eden heyet üyeleri, resim çalışması yapan hastalar ile sohbet etti.
Heyet üyeleri, Diş Hekimliği ve Hemşirelik fakültelerine geçti. Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Kürşat Er ile Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sebahat Gözüm, diş hekimliği ve hemşirelik eğitimleri, bölümler, yabancı öğrenci kabulü gibi konularında bilgi verirken, heyet üyelerinin sorularını cevaplandırdı.
VALİ YARDIMCISI İLE GÖRÜŞMEÖzbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’dan çoğu doktor, seyahat acenteleri ve gazetecilerden oluşan heyet, Antalya Valiliği’nde Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman tarafından kabul edildi. Antalya’daki kamu ile özel hastanelerin, fiziki ve teknolojik bakımdan sağlık turizmine hazır olduğunu belirten Yayman, bir ay önce Kazakistan'dan bir heyeti de ağırladıklarını hatırlattı. Antalya’nın 42 hastanesi, 6 bin yatak kapasitesi, organ nakilleri, obezite, estetik ve onkoloji alanlarında dünya çapında başarılara imza attığını ve sağlık turizminde hak ettiği yere gelmesi için tanıtım turunun yaygınlaşmasından memnuniyet duyduğunu belirten Vali Yardımcısı Yayman, “Amacımız Türkiye ve Antalya’nın sağlık turizmini pazarlayabilmek. 'Turizm' deyince sadece güneş, kum, eğlence değil. Bunun yanında spor turizminde de Antalya gerçekten çok çok iyi. Antalya’da turizmin çeşitlendirilmesi dediğimiz zaman, bunun yanında mutlaka sağlık turizmi de olacaktır diye temenni ediyoruz. Yurt dışından sağlık hizmeti için gelecek insanların, mutlu şekilde ülkelerine dönmelerini diliyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİNİN TERCİHİ
Heyet adına organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Kırgızistan Osh Bölgesi Milletvekili Dilmurat İshanov da, Türkiye’deki yeni tedavi yöntemlerine şahit olduğunu söyledi. İshanov, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin sağlık sektöründe her vatandaşını değerli gördüğünü ve her bireyin sağlığına değer verdiğini gördüm, bu çok dikkatimi çekti. Kesinlikle tedavi için Türkiye’yi tabiki Antalya’yı tercih ederim. Yakın arkadaşımın göz problemleri var, ülkeme döndüğümde kendisini en kısa zamanda buraya yönlendireceğim” diye konuştu.
Özbekistan’da klinik sahibi Hasan Kamilov ise, “Bu tür programlar işbirliğinin gelişmesinde önemli rol oynuyor. Türkiye’de sağlık sektörü ileri düzeyde. Sağlık turizminde Türkiye ile Özbekistan arasındaki işbirliğinin artmasını diliyorum” dedi.
Heyet, program boyunca Antalya’da Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile özel hastane ve kliniklerde incelemelerde bulunacak. Ayrıca heyet üyeleri, kamu ve özel hastaneler ile turizm sektörünün temsilcileri ile çalıştayda biraraya gelip ikili görüşmeler (B2B) de gerçekleştirecek.

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...