“Yapacağınız tek şey, yaptığınız işi sevmek, inanmak ve sonuna kadar çalışmak”

16 Mart 2016 16:22

Organ nakli ve çocuk cerrahisindeki başarılarıyla dünya çapında tanınan Ispartalı hemşerimiz Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Dünyaca ünlü Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ve eşi Belkıs Kalayoğlu’nu makam girişinde çiçeklerle karşılayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kalayoğlu çiftine, Ahşap Ağaç Atölyesi’nde yapılan gül motifli sandık ve takı kutusu hediye etti. 

Dünyaca ünlü Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ve eşi Belkıs Kalayoğlu’nun belediye ziyaretine SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil ve SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkez Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül de eşleriyle katıldı.
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla geldiği Isparta’da, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etmekten dolayı sonsuz mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, “Benim için annemin, babamın doğduğu büyüdüğü memlekete geri gelmek, hayatım boyunca öğrenmek için çalıştığım mesleğimin bazı hatıralarını özellikle gençlere anlatabilmek ve şu mesajı verebilmek benim için çok önemliydi. Şöyle söyleyeyim ‘ben alelade biri değilim. Ben Ispartalıyım. Annem Ispartalı, babam Sengetli. Ben sizlerden biriyim. ABD’deki çoğu organ nakillerinin başındaki kişileri ben yetiştirdim. Ben ki, doğru dürüst İngilizce bilmeden Amerika’ya gidip bütün bunları yapabildiysem, siz Ispartalı gençler bunun çok daha iyisini yapacaksınız. Yapacağınız tek şey, yaptığınız işi sevmek, inanmak, sonuna kadar çalışmak, her şeyi öğrenmek ama sonuçta gelip doğduğunuz topraklara aldığınız tohumları ekmek, yeni gençler yetiştirmek” dedi.
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkez Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, Isparta’da organ nakli için uzun süredir çalıştıklarını ve buna geçen yıl muvaffak olduklarını söyledi. Bülbül, “Yürüme startını verdik, amatör bir heyecanla profesyonelce bir iş yapmaya çalışıyoruz. Münci hocamın yaptığının yanında bizimki bir başlangıç. Sağ olsunlar bize her zaman bilgileriyle, yaptıkları çalışmalarla ışık tuttular. Organ nakli merkezi Isparta’ya bir değer katmıştır. Bu yolda bir mekânda önemli. Bu mekânın gerekliliğini sizlerde bahsetmiştiniz. Isparta’mıza bir merkez gerekiyor. Bu merkez daha güzel bir şekilde ve büyük çapta olursa insanlar neden buraya gelip burada yetiştirilmesin. Sayın Başkanım sizin de bu konuyla ilgili düşüncelerinizin olduğunu biliyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz” görüşlerinde bulundu.
Dünyaca ünlü Prof. Dr. Münci Kalayoğlu ve eşi Belkıs Kalayoğlu ile SDÜ sağlık camiasını misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu ziyareti büyük bir şeref olarak görüyorum. Bu ziyaretiniz bizleri ihya etmiştir. Isparta’mızda organ nakli başlamıştır, yapılıyor. Münci bey gibi bir dünya adamı da üniversitemizde konferans veriyor. Birçok öğrenci ve gençte pür dikkat takip ediyor. Konferansınızda çok büyük duygu yaşadım. Isparta’mızda yüksek kalitede bir organ nakil merkezine ihtiyaç olduğunu Sayın Mahmut Bülbül hocamız meclis üyelerimizin de bulunduğu Meclis Toplantısı’nda ifade ettiler. Sağlık alanında bazı projelerim var” dedi.

 

Bu haber 817 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...