Siyasiler tarihi operasyonu değerlendirdi

17 Mart 2016 18:55

Isparta tarihine damga vuran Süleyman Demirel Üniversitesi merkezli Paralel Devlet Yapılanması Operasyonu siyasi arenada da büyük etki yarattı.

AK Parti İI Başkanı Osman Zabun, hakkında yakalama kararı çıkartılan 56 şüpheliden 54'ünün gözaltına alındığı operasyonla ilgili açıklama yapmadı.
Zabun, "Soruşturma aşamasını beklemek gerekiyor. Savcılarımızın ve mahkemelerimizin kararını gördükten sonra bir açıklama yapmak­tan yanayız. Operasyonunun detayı ve kimlerin hangi suçla suçlandığına ilişkin henüz bir bilgi yok" demekle yetindi.
MHP İI Başkanı Isa Yalçın, böyle bir operasyonun yapılacağı ihtimalinin herkes tarafından bilindiğini söyledi. Yoğunluğun üniversite ağırlıklı olmasının herkesimde şaşkınlık yarattığını belirten Yalçın, "Yasa dışı bir işlem yapmış olanlar varsa yargılanmalıdır. Ama sırf bir dönem görev yaptı diye, suçsuz yere, yanlış ifadeler ve iftiralar ile bu operasyon kapsamına dahil edilenler var ise çok vahim bir durumdur" dedi.
CHP İI Başkam Eyüp Ersoy, Isparta’daki operasyonu AK Parti Hükümetinin muhalefet avı olarak değerlendirdi. Ersoy, "Ülkede kan gövdeyi götürüyor. Başkentin göbeğinde bombalar patlıyor. Doğu Anadolu Güney Doğu, Suriyeleşmiş. Hükümetin bu şartlarda muhalefet avına çıkması ne derece önemli. Suçlular varsa cezasız kalmamalı. Ancak zorlama operasyonlar da varsa onlara karşı duruşumuzu sergiliyoruz" dedi.

 

Bu haber 591 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...