“Şehri güzelleştirme çalışmalarına geçtik”

17 Mart 2016 18:59

Isparta Belediyesi Kirazlıdere’de bulunan tesisleri geri almasının ardından, tesisin ailelerin kullanımına sunulması amacıyla başlattığı çalışmaları son hızıyla sürdürüyor. Projesi hazırlanan tesislerin yapım aşamasına gelinirken, diğer taraftan Kirazlıdere’ye ulaşımı sağlayacak olan yolda da genişletme çalışması gerçekleştirildi. Çalışma kapsamında yolda 1500 kamyonluk dolgu çalışması gerçekleştirilirken, yol üzerinde seyir terasları oluşturuldu. Bu teraslardan da vatandaşlar şehri güller eşliğinde seyredebilecek. Teraslara ve Kirazlıdere tesislerine peyzajla birlikte binlerce ağaç toplamda 50 bin adet gülfidanı dikimi planlandı.
Kirazlıdere Tesisleri’nde ve tesise ulaşımı sağlayacak olan Huzurevi-Kirazlıdere arasındaki yol genişletme ve yapım çalışmalarını inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın burada yetkililerden çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Kirazlıdere Tesisleri için projelendirme çalışmasında son safhaya gelindiğini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehrin güzelliğinin tesislerde ve tesislere ulaşımı sağlayan yol üzerinde oluşturulacak teraslardan rahatlıkla izlenebileceğini belirtti.
Kirazlıdere Tesisleri’nde çok amaçlı kafeteryanın bulunacağını bildiren Başkan Günaydın, yine mermer üzerine işlenmiş gül motiflerinin bulunacağını dile getirdi. Yaptıkları her çalışmanın şehre değer katacak tarzda planladıklarını söyleyen Başkan Günaydın, “Kirazlıdere tesislerimiz hem Isparta’mıza hem de ülkemize hizmet edecektir. Tesislerimizin arkasından yine kendi imkanlarımızla iki km uzunluğunda hat çekerek kaynak suyu getirdik. Kirazlıdere tesisimize ve yol üzerindeki oluşturulan seyir teraslarında peyzaj çalışmaları yapılacak. Bu bölgelerde ağaçlandırma ile birlikte 50 bin adet gülfidanı dikimi gerçekleştireceğiz. Kervan geçmez denen yerleri ele alıyoruz ve düzenliyoruz. Ulaşım yolu 4 metreden 17 metre genişliğe çıkarılıyor” dedi.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kirazlıdere Tesislerine ayrıca Türklüğün simge ve sembollerinden olan Dede Korkut heykelinin de yapılacağını söyledi. Günaydın, “Yaşanabilirlikte Isparta’mız hep en üstte olsun istiyoruz . Buna göre de planlamalarımızı ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” derken, yapılan hizmetlerin bir zincir dahilinde yapıldığını anımsattı. Günaydın, bugüne kadar altyapı hizmetlerine ağırlık verdiklerini bu çalışmaları tamamlamakla birlikte artık üst yapı yatırımları ve şehri güzelleştirme çalışmalarına geçtiklerini sözlerine ekledi. Bugüne kadar yapılan çalışmaları da özetleyen Başkan Günaydın, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin ortada olduğunu, günlük ziyaretçi sayısının bin kişi olarak gerçekleştiğini belirti. Bu müzeye ek olarak şimdide yeni müze çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Günaydın, Gökkubbe Fuar Alanının bitme aşamasında olduğunu, otopark yapımlarında 2’sinin tamamlandığını, birinin de bitmek üzere olduğunu yine 2 otopark ihalesinin de gerçekleştirildiğini söyledi.
‘Bunlar zincirleme projeler’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Her yerde şimdi de üst yapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapısı olmayan bir şehircilik yapısında üst yapıyı 24 ayar altından yapsak bile bu 24 ayarın bir anlamı olmazdı. Bu değerler Isparta’mıza gelecek için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...