“Çanakkale Zaferi’nin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır”

19 Mart 2016 13:02

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çarıkçı’nın mesajı şöyle: “Çanakkale Zaferi”, topraklarımızı işgal eden ve aziz milletimizi yok etmek isteyen üstün silah gücüne sahip devletlere karşı kazanılmış, tarihimize altın harflerle yazdığımız büyük bir zaferdir. Topraklarımızı baştan sona işgale niyetlenen düşman kuvvetleri Çanakkale'nin geçilmezliğini en başta denizde görmüştür. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü bu savaşta, milletimiz on binlerce Mehmetçiğini şehit vermiştir.

Çanakkale Zaferi’nin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Çanakkale’de bir destan yazılmıştır. O destan ki verilen mücadelenin büyüklüğüne ve akan kanlarımızın hatırına, bugünü şehitler günü olarak da yâd etmemize neden olmuştur. Bizlere düşen görevse bugünün anlam ve öneminden hareketle şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için var gücümüzle çalışmaktır.

Zaferin 101. yıl dönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum”.

 

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...