Kirazlıdere’ye kaynak suyu

21 Mart 2016 14:44

Isparta Belediyesi bir süre önce projelendirdiği ve yapım çalışmalarına başlayacağı Kirazlıdere Tesisleri için gerekli suyu, kendi zaviyesiyle DSİ dağı olarak bilinen bölgeden 2 km’lik hat çekerek getirdi. 

Kirazlıdere Tesisleri’nde kullanılacak olan suyun getirildiği bölgede incelemeler yapan ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen yatırımı yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Kirazlıdere’ye daha önce suyun, aşağı bölgeden pompayla getirildiğini, şimdi ise üst bölgeden suyun herhangi bir elektrik masrafı olmadan kendi zaviyesiyle ulaştırıldığını söyledi.
Isparta Belediyesi olarak yaptıkları her çalışmada halkın menfaatlerinin ön planda tutulduğunu ve yatırımların kalıcılık esasına göre gerçekleştirildiğini kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptıkları çalışmayla Kirazlıdere Tesislerine kaynak suyu getirdiklerini belirtti. 2 km uzunluğunda ve 2 metre yer altından getirilen kaynak suyunun bir hafta içerisinde tesislere ulaştırıldığını ifade etti. Kirazlıdere Tesislerinin su ihtiyacının elektrik sarfiyatsız olarak karşılanacağını kaydeden Başkan Günaydın, getirilen suyun yapılan analizinde de olağanüstü içilecek düzeyde olduğunu söyledi. Başkan Günaydın, “Halkımız pırıl pırıl suyu Kirazlıdere’de kullanabilecek. Çok mutluyum. Su hayattır. Çalışmaların Isparta halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...