‘İSLAMKÖY TARİHİ’ Kitabı çıktı

21 Mart 2016 14:52

Kimya Mühendisi Rafet Üstün tarafından hazırlanan İslamköy Tarihi isimli kitabın basımı tamamlanarak dağıtımına başlandı.

GÖLTAŞ Kültür Dizisi içinde yer alan
İslamköy Tarihi’nin önsözünü yazan Şevket Demirel: “Köyün geçmişini tanımak, tanıtmak gibi bir vazife üstlenen Rafet Üstün hemşerimiz bana müracaat ettiğinde, çok kıymetli bir konuyu ele aldığını, kendisini ve kitabının basımını destekleyeceğimi söyledim.
Bu işte merakla çalışan, “Tahsin Şanlı’dan da istifade ediniz” dedim.
Bir yıllık bir çalışma sonrası, yakın geçmiş, yaşayan hayat hakkında bana bir kitap hazırlayıp, sundu.
Yarım asrı aşkın bir süre, köy hayatını ben de yaşadığım için, okumak bana hem kolay, hem de heyecan verici oldu. Noksan kısımlarına bakmadan basımını üstlendim. Her kim böyle, benliğimizi (İslamköy’ü) ebedileştirecek bilgi toplarsa, onları da ayrı bir kitap şeklinde toparlamak mümkündür.
Bu tanıtım tarzının, civar köylere, vilayetlere, Türkiye’ye örnek olmasını temenni ederim.
Bu vesile ile Rafet Üstün’e şahsım ve İslamköy adına teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.


Not: Bu kitabın, Milli Eğitim’in tüm kademelerinde; ilk – orta - lise tahsili yaptıran özel / tüzel eğitim müesseselerine dağıtılıp, okunması sağlanmalıdır.


Rafet Üstün ‘ün Önsözü:

Günümüz insanı 20.Yüzyılın çalışma ve yaşama şartlarından dolayı çekirdek aile (anne, baba ve çocuklar) olarak yaşamakta, ayrıca bir kamu kurumunda memur iseler üç beş yılda bir tayin ile değişen iskân yerleri nedeniyle kökleri ile olan irtibatlarını yitirmektedir. Belirli bir dönem sonra köklerini merak etmekte, “ben kimlerdenim?”, “Dedem şundan bahsederdi neydi acaba?” diye araştırma ve sorgulama gereğini duymaktalar. Ben, bu istekleri karşılamak, köklerimizi araştırmak, adet ve ananelerimizi unutmamak ve unutturmamak amacı ile bu araştırmayı yapmaya çalıştım.

Kitabımı hazırlarken bu konuda çok güzel araştırmaları olan eniştem Hasan Tahsin Şanlı’nın derlemelerinden yararlandım. Yöremiz tarihi ile yazılmış ulaşabildiğim tüm eserleri tarayarak elde ettiğim bilgileri kitabımda kullandım. Araştırmalarımı yaparken köyümüzün medarı iftiharı 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel ile görüş alış verişinde bulundum. Sayın Şevket Demirel çalışmalarıma büyük destek verdi. Basılıp sizlere ulaşmasını sağladığı için teşekkür ederim.

Bu kitabın hazırlanmasında sabır ve özveri ile bana katlanan, müsveddeleri defalarca okuyup gerekli düzeltmeleri yapan eşim Hilal Üstün’e, Doç. Dr. Ziya Nur Sever’e, Hasan Doğan Öztürk’e, Sadık Öğmen’e resimlemede yardımcı olan Selim Karakuş’a teşekkür ederim.

Mutlaka eksiklerim ve hatalarım olmuştur. Bunları hoş görü ile karşılayacağınızı ümit ediyorum. Eksikler ve hatalar konusunda gerekli düzeltmeleri yapabilmeme için bana ulaşırsanız, beni uyarırsanız çok sevinirim.

Bundan sonraki çalışmam 1900 yılında 350 hane olan İslamköy’ün hane hane soyağaçları ve yaşam hikâyeleri olacaktır. Her İslamköylü’nün tüm akraba ve aile bağlarını orada bulmasını amaçlıyorum. İnşallah başarılı olurum. Geçmişini bilmeyen geleceğini tasarlayamaz.
Rafet Üstün’e ulaşmak istiyenler için verilen iletişim adresi şöyle:
Demircikara Mahallesi 1429 Sok. No:35
Şanlılar Sitesi D Blok No:9 MURATPAŞA/ ANTALYA

Bu haber 2616 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...