“Nevruz’un özü, barış ve kardeşliktir”

15 Mart 2016 15:09

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çarıkçı’nın mesajı şöyle: “Bugün geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başladığı 21 Mart’a rastlamaktadır. Bu günlerde doğa da uyanıp canlanmaya başladığından, Nevruz günleri, baharın da başladığı günlerdir. "Baharın ilk günü”, “yeni gün” anlamlarına gelen Nevruz,  kültürümüzde başta Anadolu olmak üzere, Orta Asya ve Kafkaslar gibi çok geniş bir coğrafyada "Bahar Bayramı" olarak kutlanır. Nevruz Bayramı, milletimizin sahip olduğu ve kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere kadar yaşattığı önemli kültür değerlerimizden birisidir.

Bu bayramın özü,  ortak bir mesaj içermektedir. Barış ve kardeşliğin, bolluk ve bereketin kutlandığı Nevruz, geniş bir coğrafyada yaşamakta olan milletimizin ortak kültür ürünü olarak geçmişten günümüze birlik ve beraberliğin sembolü olmuştur. Her bayram olduğu gibi bu bayram da sevinç, neşe, barış, huzur, dostluk, kardeşlik, dayanışma, kaynaşma ve yardımlaşma fırsatı sağlayan coşku günleridir. 

Bir coşku ve heyecan günü olan Nevruz’un, toplumumuzun ayrışmasına ve çatışmasına değil, kaynaşmasına ve dayanışmasına katkıda bulunmasını ve bir bayram coşkusuyla kardeşçe kutlanmasını diliyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak Nevruz’un aynı zamanda vatan bütünlüğümüzün de güzel bir sembolü olması temennisiyle, nevruz bayramını kutluyoruz”.

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...