“Baharın Gelişini bile bu millete zehir ettiler…”

22 Mart 2016 15:15

Memur – Sen İl Temsilcisi Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı İhsan Arıcı, 21 Mart Nevruz Bayramı dolasıyla bir mesaj yayınladı. Arıcı’nın mesajı şöyle: “Bildiğiniz gibi 21 Mart Nevruz günüdür. Bugünü, devlet ve millet olarak hep birlikte kutluyoruz. Ancak, bu kutlama bu yıl maalesef öylesine coşkulu değil.  Çünkü,ülkenin üzerine kara bulut gibi çöken terör, Baharın Gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramını bile bu millete çok gördü ve zehir etmenin çabasını veriyor.

Nevruz, büyük milletimizin binlerce yıllık müşterek kültürünün sembollerinden biridir. Baharın gelişini, Toprağın uyanışını temsil etmesi, yeniden dirilişin sembolü ve takvimin ilk günü olması gibi özellikleri dolayısıyla milletimiz için özel bir gündür. Sadece bizim için değil, Orta Asya’dan, Orta Doğu’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada bulunan tüm kardeş ve komşu milletler için önemli bir gündür. Mitolojideki yeriyle, efsanevi özellikleriyle, Nevruz, Çin Seddine kadar uzanan hudutlarımızdaki insanlarımızın hayata bakışı hakkında önemli ipuçları verir.

Bugünkü yaklaşımla binlerce yıllık ‘bir çevre günü’ olarak da yorumlayabileceğimiz Nevruz, bizim yaratılana, canlılara bakışımızı, bütün mahlukat ile uyum ve ahenk içindeki hayat felsefemizi anlatır. Toprağın uyanışını, suların çağıldayışını bildiren, baharın gelişini müjdeleyen bugünün esas mesajı sevgidir, barıştır, kardeşliktir. Burada yakılan ateş, ruhlardaki şiddetin ve öfkenin sembolü değil, aksine sevgiyi, dostluğu, kardeşliği temsil etmelidir.

 Ortak bir hatıranın canlanmasını sağlayan bu günler, farklılıkların altının çizildiği günler değil, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin yüceltildiği günlerdir. Bizler farklılıklarımızı millet olma potasında eriten bir büyük kültürün, bir büyük geleneğin mensuplarıyız. Dini ve milli günlerimizin yanı sıra toplumsal kültürümüzün, folklörümüzün bir parçası olan Nevruz da bir sevinç günüdür.

Bugün Kazakistan’da, Özbekistan’da, Kırgızistan’da, Türkmenistan’da, İran’da, Irak’ta ve Türkiye’nin her bölgesinde, her şehrinde bayram sevinciyle kutlanan Nevruz bu geniş coğrafyadaki tarihi müştereklerimizin, ortak kültür mirasımızın bugüne kalmış bir ürünüdür.

Ancak, bugün görüyoruz ki, PKK terör örgütü ve onun meclisteki uzantısı HDP, Nevruz’u yani Bahar Bayramını gerek Doğru ve Güneydoğu Anadolu’da gerekse İstanbul gibi büyük şehirlerde çıkardığı olaylar ve yaşattığı terör nedeniyle yüce milletimize zehir etmenin gayreti içindedir. Ama şu bilinmelidir ki, yüce Türk milleti ve devleti bu illetin hakkından gelecek ve teröre cezasını verecektir.

Memur – Sen ailesi olarak; Tüm milletimizin bahar bayramı olan Nevruz’un huzur, birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.

 

 

Bu haber 794 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...