Minikler “Çanakkale Geçilmez” Dedi

22 Mart 2016 15:16

Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümünde Isparta’da büyük küçük herkes yokluklar içinde ecdadımızın ortaya koyduğu kahramanlık destanı andı.

Isparta İstiklal Anaokulu öğrencileri büyük zaferin 101. yıl dönümünü okullarında hazırladıkları program ile kutladılar.

Yaşları 4 ile 6 arasındaki minik öğrenciler öğretmenleri ile günlerdir hazırlandıkları, vatan, millet ve Bayrak sevgisinin ön plana çıktığı “Çanakkale İçinde Vurdular Beni” türküsünü sahnelediler.

Çocukların hazırladığı gösteri veliler tarafından da ilgiyle izlenerek program sonunda dakikalarca alkış aldı.  Programı izleyen veliler; “Çocuklarımızın yaşları çok küçük ama Ecdadımızın 101 yıl önce bayrak inmez, ezan susmaz düsturu ile yürüdükleri bu yolu aynı duygular ile ilerliyorlar. Çocuklarımıza  küçük yaşlarda  vatan ve millet sevgisini aşılayan okul yönetimine ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Minik öğrencilere ise öğle yemeğinde 1915 cephede vatan ve millet için kahramanca  çarpışan  Mehmetçiğe  öğün olarak verilen bulgur pilavı, ve üzüm hoşafı ikram edildi.

 

 

Bu haber 805 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...