“Şimdi biz milli birlik ve beraberliği ne yapıp yapıp sağlamalıyız”

22 Mart 2016 15:18

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

 Milletvekili Nuri Okutan, Başkan Günaydın’ın şehirde yapmış olduğu hizmetlerinin kendilerini heyecanlandırdığı ve hazırlanan projeler için teşekkür ettiğini söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Başkan Günaydın da, yakın tarihte Isparta’da yine güzel projelerin ortaya çıkacağını dile getirerek, yapılacak projeleri gözden geçirdiklerini dile getirdi. 

Isparta Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen görüşmede Isparta ve ülke gündemi ele alındı. Başkan Günaydın’ın bir süre önce Ankara’ya geldiğini ve projelerinden bahsettiğini kaydeden MHP Milletvekili Nuri Okutan bunlarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. MHP Milletvekili Nuri Okutan, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Sayın Başkanımız geçen gün Ankara’ya geldi. Beni ve diğer vekillerimizi ziyaret etti. Belediye ile ilgili projelerinden bahsetti. Önümüzdeki günlerde bir toplantı planlıyoruz. Belediyemizin ve tüm ilimizin, bilhassa Isparta merkezin sorunlarını hep birlikte masaya yatıracağız. Bunlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Baharla birlikte ciddi bir hazırlık olduğunu gördük. Sayın başkana bizi heyecanlandıran bu projeler için teşekkür ediyorum. Tüm ekibiyle birlikte başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer vekillerimizle birlikte o projeleri teker teker ele alacağız. Bize düşen kısmını biz Ankara’dan, başkanımız buradan çok ciddi bir çalışma yürütüyor. Kendilerine başarılar diliyoruz.

Türkiye aslında bir kuşatılmışlıkla karşı karşıyadır. Kalbi kararmış, kara düşünceli insanlar tekrar, belki 100 yıl önce Osmanlıya uyguladıkları gibi şimdi ülkemiz, milletimizle ilgili kara düşüncelerini yarıda kaldığı biçimde tekrar uygulamaya koymayı arzuluyorlar. Bu hükümetimiz devleti çok iyi tanımadığı için önce devletin kurumlarını daha sonra devlete sahip çıkabilecek kişi kurum ne kadar değer varsa onları örseledi. Şimdi bu çembere alınmışlığı fark etti ama bu kez de o kurumların tekrar ayağa kaldırılması icap ediyor. O değerlerin tekrar merkeze alınması icap ediyor. Bu süreci yaşıyoruz, inşallah başarılı oluruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak hükümetin bu noktaya gelmiş olmasından memnunuz ve geriye dönmemesi, caymamasını arzu ediyoruz. Aksi takdirde bu kuşatmayı yarmamız çok zor. Dolayısıyla milli birlik, beraberliğe bu manada ihtiyaç var. Sadece AKP’nin bu çemberi kırabileceğini zannetmiyoruz. Çünkü onların gafletleri sayesinde memleket bu noktaya geldi. Şimdi biz milli birlik ve beraberliği ne yapıp, yapıp sağlamalıyız. Bu manada da Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümet yetkililerine ciddi görevler düşüyor. Artık onlar bu kısır siyasi rantın peşini bırakmalı ve ülkenin çıkarını, geleceğini esas almalı. Bu konuda da muhalefete, bize düşen görevler vardır. Oraları biz elbirliğiyle bir araya konuyu koymalıyız. Elbirliğiyle memleketin sorunlarını kucaklamalıyız. Bu çerçevede biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak terörle mücadelede, ülkenin ekonomik istikrarının sağlanmasında halkın çıkarına sosyal, kültürel çalışmaların tamamında biz hükümete destek olacağız ama hükümetin bilhassa milli birlik ve beraberliğin sağlanmasında da kararlılığını görmeyi arzu ediyoruz. İnşallah bu birlik beraberlik sayesinde bu kuşatılmışlığı yarabiliriz. Yoksa kara günler bizi bekliyor. Biz 1 Kasım öncesinde Isparta halkına, Türkiye’ye bunları söyledik ama çok fazla itibar edilmedi. Olsun, zararın neresinden dönersek kardır. Şimdi birlik beraberlik içerisinde bu sorunların üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum.  Çalışmalarında Sayın Başkanıma tekrar başarılar diliyorum. İnşallah bu olumsuz tablonun içerisinde Isparta’da yapılan bu işler bizim içimize bir güzellik serinlik katıyor. Onun içinde ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Son zamanlarda gündemde olan konuların milleti direkt ilgilendirdiğini söyleyen MHP İl Başkanı İsa Yalçın da, “Son zamanlarda gündemde olan konular milletimizin direkt geleceğini de ilgilendirdiği için özellikle son bir haftada baya bir endişeli geçen günler oldu. Türkiye’nin geldiği noktada bir takım çalışma yapanlar bu ülkenin bu noktaya getirilmesinde katkılarının veya eksikliklerinin, kusurlarının olup olmadığı konusunu hiç gündeme getirmiyorlar. Yanıldık bir anlayışıyla bu işlerin geçiştirilmesi bizleri üzmektedir. Çünkü Türkiye’de bence mesele çözülürüm derken önemli bir meseleyi de ülkenin önüne koyuyorlar. İnşallah hayırlısıyla sonuçlanır.

Biz, Isparta’nın AKP iktidara geldiğinden beri böyle olumsuz, sıkıntılı veya sevimsiz konularla gündemde kalması bizi rahatsız etmektedir. Bir cumhuriyet şehri olan ve Türk demokrasisinde de her zaman güzel, olumlu gelişmelerle adını duyurmuş olan bir şehrimizin üzerindeki bu karabulutların da en kısa zamanda kalkması gerekmektedir. Hal böyle iken de biz yine çalışmalarımıza hem TBMM’sinde milletvekilimiz, belediye başkanımız burada yerel hizmetler noktasında bizde elimizden geldiği kadar kendilerine destek verme noktasında bir dakikamızı bile hemehrilerimiz adına boş geçirmeden devam ediyoruz.

Son zamanlarda Isparta’da önemli bir başarı yakalandı. Bu başarıda yaşanabilir iller arasında birinci sıraya yükselmek belki bizim alkışlayacağımız bir davranış ama ben anlıyorum ki, bu birinci sırada kalma noktasında gayretlerin daha da hızlı çalıştırıldığını görüyoruz. Özellikle son haftalarda insanların, insan odaklı sosyal projelere belediyemizin daha çok yöneldiğini görmek bizleri memnun ediyor. İnşallah Isparta’nın bugününden yarını daha güzel olacak. Bugünkü gayret bunu gösteriyor. Bu anlamda ilimizi ziyaretlerinden dolayı Milletvekilimize, buradaki çalışmalarından ve Isparta’ya çok özel katkılarından dolayı da Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

MHP Milletvekili Nuri Okutan, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve teşkilat üyelerine belediyeye yapmış oldukları ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ve teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Sayın Milletvekilimiz 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü törenlerine katılmak ve bizleri ziyaret etmek amacıyla ilimize geldi. İl Başkanımız ve heyeti ile birlikte milletvekilimiz belediyemizi de ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Milletvekilimiz belediyemizin yapmış olduğu projeleri inceledi. Karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduk. Bu ziyaretler bizlere de büyük fayda sağlıyor. Kendileri de Isparta’ya hizmet etmenin, özellikle Isparta Belediyesi aracılığıyla hizmet etmenin kutsallığını görüyorlar. Kendileri de bizim başarılı olmamız noktasında gönülden destekliyorlar. İnşallah bu bahar harekatımız çerçevesinde bu hafta yine 2 otoparkımızın ihalelerini hazırlıyoruz. Bunlar bitmek üzere. Isparta’yı huzur kenti yapmak için çırpınıyoruz. Yakın tarihte Isparta’mızda yine güzel projeler ortaya çıkacak. Bu projeleri burada gözden geçiriyoruz, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu karşılıklı iletişiminde faydaları ortaya çıkıyor ve bunları da topluma yansıtmaya çalışıyoruz. Sayın Milletvekilimizin ziyaretlerinden dolayı tekrar memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Sayın vekilimizi ve il başkanımızı ve teşkilatımızı belediyemizde görmek her zaman benim için mutluluk kaynağı oluyor. Destek çok önemli, bu güzel desteklerini görüyoruz. Birbirimizle dayanışma içerisinde olmamız Isparta’ya hizmet noktasında da hoş oluyor” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 807 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...