SDÜ’de Çanakkale Şehitleri Anıldı

23 Mart 2016 17:39

TARİH TOPLULUĞUNDAN “OPERASYON 1915 ÇANAKKALE” KONFERANSI

Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından "Operasyon 1915 Çanakkale" isimli bir konferans düzenlendi. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Topluluk Başkan Yardımcısı Doğukan Demirelli yaptı.

Demirelli,  "O bahçe ki Akif'in kilometrelerce öteden vurulduğu yiğitler kabristanı... Üzerine nice destanlar, nice şiirler yazılan Çanakkale Zaferi sadece bir cepheden ibaret değildir. Çanakkale, başlı başına peygamber kucağında şahadet uykularına dalan bir milletin varoluş hikâyesidir." diyerek Çanakkale Zaferi'nin önemini vurguladı.

"Meclisin Unuttuğu Kahraman Nezahet" ve "Operasyon 1915 Çanakkale" gibi kitapların yazarı Ozan Bodur da öğrencilere "Bedeli Çanakkale'de kan ile ödenen bir destanın çocukları olduğunuzu unutmayın" mesajını verdiği konuşmasında, Çanakkale Savaşı’ndan yaşanan pek çok hikâyeye yer vererek kahraman Türk ordusunun eşsiz mücadelesini aktardı.

Etkinlik, Abdullah Altun'un okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.

YENİŞARBADEMLİ MYO’DA DA BİR ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu tarafından “Kariyer ve Çevre Günleri-2016” etkinlikleri kapsamında “Şehitler Mahşeri Çanakkale” adlı konferans düzenlendi. Araştırmacı-Yazar İsmail Kahraman’ın davetli konuşmacı olduğu konferansta, Çanakkale savaşlarıyla ilgili özel belgesel çekimlerini ve yapmış olduğu araştırma sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. Kahraman, “Atalarımızın bizlere bıraktıkları emanetleri hatırlayınız, bakınız bu emanetler ne zorluklar içerisinde kazanılmıştır. Bizim vazifemiz atalarımızın bıraktığı bu mirasları korumak ve sahip çıkmaktır.” dedi.

Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasin Ünal da “Geçmişimizi yalnızca belirli günlerde değil, her zaman hatırımızda tutmalıyız. Tarihini bilmeyen milletlerin tarihi olmaz.” diyerek öğrencilere seslendi.

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...