“Bu millete çok acı yaşattılar”

23 Mart 2016 17:42

Isparta’daki FETÖ/PDY operasyonunu değerlendiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Mutlaka suçu işleyenin yanına işlediği suç kar kalmaz. Devlet zaman zaman bu hafızasını zaman zaman gözden geçirir, bu suça bulaşanları mutlaka ayıklar, çıkartır ve adaletin önüne teslim eder” dedi.

Safiyane duygularla paralel devlet yapılanmasının yanında yer alanlara çağrıda bulunan Zabun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz başlangıçta aşağısı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet tanımlamasıyla gündeme taşıdık. Bugün yine bu çağrımızı açıkça ifade ediyoruz. Belki bugün halen safiyane bu yapının kamu yararına hizmet mantığıyla düşünen insanlarımız varsa mutlaka acil olarak bu yapıdan uzaklaşmaları gerekmektedir” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, geçtiğimiz hafta Isparta gündemine damga vuran FETÖ/PDY operasyonunu değerlendirdi.  Zabun, devlete karşı işlenen suçların bir gün hesabının adalet karşısında mutlaka sorulacağını vurguladı.

MUTLAKA SUÇU İŞLEYENİN YANINA İŞLEDİĞİ SUÇ KAR KALMAZ

Osman Zabun, şu açıklamayı yaptı: “Hepimiz kamu adına, millet adına bir takım konumlarda, makamlarda bulunuyoruz. Devlet ve millet adına ürettiğimiz hizmetler söz konusu. Burada bir kez daha göstermiştir ki bu makamların yapmış oldukları işl ve işlemlerin mutlaka hukuka, usulüne uygun ve hakkaniyete uygun olarak yürütmek mecburiyeti söz konusudur. Devletten hiçbir şey gizli kalmıyor. Belki üzerinden zaman geçiyor ama devlet hafızası büyük ve güçlüdür. Siz ne zaman işlemiş olursanız olun, yaptığınız eylemler, davranışlar suç teşkil ediyorsa bir gün gelip sizin önünüze çıkartıyor. Mutlaka suçu işleyenin yanına işlediği suç kar kalmaz. Devlet zaman zaman bu hafızasını zaman zaman gözden geçirir, bu suça bulaşanları mutlaka ayıklar, çıkartır ve adaletin önüne teslim eder.

ŞIMARDILAR

Özellikle paralel yapılanma dediğimiz yapı devletin meşru yapılanmasının dışında alternatif paralel bir çete oluşturmak suretiyle milletimize çok sıkıntılar yaşatmış ve gerçekten millet olarak içimizi acıtmıştır. Bu millete ihaneti kendilerine görev edinen yetkiyi,  emri, kendi üstlerinden, meşru makamlardan almak yerine farklı noktalardan emir almak suretiyle büyük bir şımarıklığa girerek bu millete çok acı yaşattılar.

SÜREKLİ İTİBARSIZLAŞTIRMA NOKTASINA KADAR İŞİ GÖTÜRDÜLER

Ülkemizi, devletimizi uluslararası arenada aslı astarı olmayan konularla sürekli itibarsızlaştırma noktasına kadar işi götürdüler. Büyük bir ihanetin içerisinde oldular. Bu hesap da ayrıca hem sorulmaktadır, hem de sorulmaya devam edilecektir. Bu devlet büyük bir devlettir. Kadim kültürü bulunan bir devlettir. Hiç kimsenin bu tür atraksiyonlarla ve cambazlıklarla bu devlete zarar vermesi söz konusu değildir. Devlet her zaman refleksini ortaya koyacaktır.

ÇETİN OLARAK MÜCADELE ETTİĞİMİZ 2 ALAN SÖZ KONUSU

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz başlangıçta aşağısı ibadet, ortası ticaret, üstü ihanet tanımlamasıyla gündeme taşıdık. Bugün yine bu çağrımızı açıkça ifade ediyoruz. Belki bugün halen safiyane bu yapının kamu yararına hizmet mantığıyla düşünen insanlarımız varsa mutlaka acil olarak bu yapıdan uzaklaşmaları gerekmektedir. Burada özellikle çetin olarak mücadele ettiğimiz 2 alan söz konusu. Birincisi haksız olarak bu tür bir yapılanmayı kullanmak suretiyle kendisine haksız kazanç elde eden aktörler var. Bunlarla ilgili mücadelemiz devam ediyor. Bir de ihanet şebekesi içerisinde olan yapılar söz konusu. Özellikle ihanet şebekesi içerisinde olan insanların çok rahatlıkla kılık değiştirmesi söz konusu. Devletimizin bu aktörleri takip ettiğini bilmek gerekir. Bunlar bugün bu kılıkta, yarın başka bir kılıkta sahaya çıkabilirler. Ama dikkatliyiz, takip ediyoruz. Bunlar da süreç içerisinde devletin yargı organları vasıtasıyla gerekli soruşturmalar yürütülmek suretiyle yaptıkları eylemlerin, davranışların, ihanetin hesabını mutlaka adalet önünde vereceklerdir.”

 

Bu haber 744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...