Fidanlar toprakla buluşturuldu

25 Mart 2016 14:50

Isparta’da Dünya Ormancılık Haftası ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında geleneksel hale dönüşen fidan dikimi töreni düzenlendi.

23 Mart 2016 günü saat 11.00’de Senirce Köyü Kağnı Deresi Mevkiinde yapılan törene Isparta Vali Yardımcısı Metin Demirel, Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, İl Müftüsü Galip Akın, Gönen Kaymakamı, Coşkun Öztürk, Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Serdar Carus, Bölge Müdürlüğümüz çalışanları, Orman Fakültesi akademik personeli ve öğrencileri, Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu, IYAŞ Selçuklu İlköğretim Okulu, Gülistan Ortaokulu, Bahçelievler İlköğretim Okulu ve Yılmaz Şener İlköğretim Okulu'ndan öğrenciler katıldılar.
Katılımın çok geniş olduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Isparta Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçinin yaptığı açılış konuşmasında ‘’ Bu gün hem ormanın hem de baharın bayramı. Tabiat en güzel elbiseleri ile süslenmiş ve güzelleşmiş durumda. Bu gün burada ortak bir sevgi için toplandık. Mutlu, müreffeh yarınlar ve daha yeşil bir gelecek için törenimize hoş geldiniz. Ağaca, orman ve tabiata gönül vermiş herkesin Orman Haftası kutlu olsun.’’ dedi.
İlköğretim okullarında Ormancılık Haftası kapsamında düzenlenen ‘’Orman ve Ağaç Sevgisi’’ konulu yarışmada, resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildikten sonra, Orman Bölge Müdürlüğümüzce düzenlenen İşletme Müdürlükleri arası halı saha futbol turnuvasında dereceye giren işletmelerimize kupaları teslim edildi. Katılımcılar tarafından şenlik havası içinde hazırlanan alana, 500 adet karaçam 1000 adet ardıç ve 1000 adet sedir fidanı toprakla buluşturuldu. Dikimin ardından katılımcılara yemek ikram edildi.

Bu haber 588 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...