TOBB Meslek Lisesi´nde Mutlu Son!

25 Mart 2016 14:57

İtfaiyecilik Ve Yangın Güvenliği Bölümü İle Motor Elektromekanik Bölümleri İçin Bakanlıktan onay geldi

TOBB Meslek Lisesi’nde açılması planlanan 2 bölüm için onay çıktı. Isparta’da ara eleman yetiştirilmesi için hizmete açılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılması planlanan İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü ile Motor Elektromekanik Bölümleri için bakanlıktan onay çıktı. Bu bölümün açılması için Isparta Belediyesi ile işbirliği protokolü yapıldı.

Gül Küçük Sanayi Sitesi içine TOBB tarafından yaptırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde itfaiyecilik ve yangın güvenliği alanının açılması için yapılan girişimler sonuç verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Türkiye’de sadece dört ilde bulunan bölümünün Isparta’da açılmasına onay verdi.
Gül Küçük Sanayi Sitesi içine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldığı günden bu yana uğraş verilen İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümüne Milli Eğitim Bakanlığı onay verdi. Geçtiğimiz aylarda yapılan ilk başvurunun ret edilmesinin ardından Isparta belediyesi okulun laboratuar ve staj eğitimi için İtfaiye Müdürlüğünün olanaklarından faydalanabileceği yönünde protokol imzalanmıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinde yer alan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanının açılmasına onay verdi. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay’ın onayı ile açılacak bölümler şu şekilde sıralandı. Kimya teknolojisi alanı, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Motorlu araçlar Teknolojisi (Motor gövde boya, kaporta, Motor elektromekanik), İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği. Şimdi Isparta birlikteliğini Uçak gövde ve bakım alanının açılması için sergileme zamanı. Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç Uçak gövde ve bakım alanı içinde gerekli girişimleri sürdüreceklerini söyledi.

 

Bu haber 751 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...