“Bir destek paketi de tarım için istiyoruz”

28 Mart 2016 18:55

Tarım sektörü, hükümetin turizm için açıkladığı destek paketinin kendileri için de açıklanmasını bekliyor. Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, “Elma’da yaşanan pazarlama ve ihracat sorununun çözümlenmesini bekliyoruz” dedi.

Rusya krizinin ardından Isparta tarımının da finansal bakımdan etkilendiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, bu durumun sektöre tedarikçilik yapan diğer sektörleri de etkilediğine işaret etti.
SELÇUK; “SADECE TARIM’I DEĞİL TARIMLA BAĞLANTILI TÜM SEKTÖRLERİ ETKİLİYOR”
Başkan Selçuk; “Tarımsal alandaki bu finans darlığı zincirleme olarak tarımla uzaktan veya yakından ilgisi olan tarım aletleri satıcısından, gübre satıcısına kadar hepimizi etkiliyor. Bu etkileşimden kurtulmak için önlemler bir an önce alınmalı. Tarıma, müşteri bulmak kadar finansal olarak da insanları rahatlatacak önlemlerin alınması gerekiyor. Bu ortamda en büyük sıkıntı finansta. Bunun acilen çözülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
“ISPARTA GEÇMİŞTE BİR ÇOK ZORLUĞUN HAKKINDAN GELMİŞ BİR ŞEHİRDİR”
Isparta ekonomisinin bel kemiği oluşturan iki ana sektörü para girişi olmamasının tedarikçileri de finans sıkıntısına soktuğunu kaydederek; “Tarım sektörünü çıkmazdan kurtaramazsak domino etkisiyle tüm sektörler etkilenir. Isparta’mız geçmişte onlarca kriz atlatmış bir şehirdir. Bunun da üstesinden geleceğine inandığımı ifade etmek istiyorum. Bu nedenle finans çevrelerinde Isparta yaklaşımı bekliyoruz. Çünkü Isparta bunu hak ediyor” ifadesini kullandı.
“BİR DESTEK PAKETİ DE TARIM İÇİN İSTİYORUZ”
Türkiye’nin en çok elma üreten şehrinin Isparta olduğunu bir kez daha ifade eden Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; “Ancak, elmamızda pazarlama sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sorunun ihracatla önünün açılması lazım. İhracaat var ama çok az. Isparta’da Hükümet tarafından turizm sektörü için duyurulan destek paketinin tarım için de açıklanmasını bekliyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu‘nun turizmle ilgili açıkladığı destek paketi en azından turizmciler için bir motivasyon kaynağı oldu. Isparta’nın tüm kılcal damarlarına tarımdan para gidiyor. Çünkü, Isparta bir tarım şehri. Bu nedenle yaşanan pazarlama ve finansman sorunları çözülmeli. Çarkın dönmesi sağlanmalı. Eğer tarım sektörüne umut verecek yaklaşımı göremezsek üretici seneye fidesini toprağa dikmez, üretimden vazgeçer. Aslında biz umut istiyoruz” dedi.

Bu haber 689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...