“Yaşam hakkını savunacağız diye neredeyse diğer haklarımızın tamamını unutacak noktaya geldik”

28 Mart 2016 18:55

DİSK Emekli – Sen Genel Başkanı Veli Beysülen ve beraberindeki heyet, dün Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Genel Başkan Beysülen, partililere emeklilerin sorunları hakkında bilgiler verdi.

Gerçekleşen program kapsamında partililere hitap eden DİSK Emekli – Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, Türkiye’de emekli vatandaşların rahat bir şekilde hayatlarını sürdüremediklerini belirterek, Ak Parti iktidarının emekliye yeteri kadar destek vermediğini söyledi. Genel Başkan ayrıca DİSK Emekli – Sen’in Isparta’ya da bir şube açmak konusunda çalışmalar yaptığını açıkladı.
CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy, programın açılış konuşmasında, “DİSK Emekli – Sen Başkanı ve beraberindeki heyet DİSK Emekli – Sen’in Akdeniz Bölgesi’ndeki çalışmaları için bir program dahilinde Isparta’ya geldiler. Biliyorsunuz ki ilimizde DİSK Emekli – Sen örgütlenmesi şu anda yok. Onunda çalışmalarını yapmaktalar. Sizlere emeklinin sorunları, örgütlenmenin amacı, Emekli – Sen amaçları hakkında bazı bilgiler verecekler. Daha sonra da örgütlenme konusunda CHP olarak bizde katkı vereceğiz. Onları birlikte değerlendireceğiz” dedi.
DİSK Emekli – Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, bu yola demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz sloganıyla çıktıklarını belirterek, ülkenin zor şartlar altında olduğunu ve bu kaos ortamından bir an önce çıkması gerektiğini söyledi.
Beysülen, “ Öncelikle CHP İl Başkanlığı’na, başkana ve yönetim kurulu üyelerine bize böyle bir olanağı sağlayıp sizlerle buluşturdukları için çok teşekkür ediyorum. Bizim sloganımız demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz. Bugün ülkede yaşadıklarımıza baktığımızda demokrasi mücadelesinden emekli olmamanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.
Ülkemiz maalesef çok iyi durumda değil. Dünya da çok iyi bir noktada değil ama genel anlamda da baktığımız da ülkemizin çok iyi durumda olduğunu söyleyemeyiz. Maalesef her gün insanlarımız ölüyor, askerlerimiz ölüyor, polisimiz ölüyor. Bombalar patlıyorken şehir merkezlerinde sivil insanlarımız ölüyor. Çocuklarımız ölüyor. Bütün bunlara baktığımızda kaosun her türlüsünün özellikle son bir yılda Türkiye’de çok ciddi bir tavan yaptığını görüyoruz. Artık hepimiz hayatımızdan endişe eder hale geldik. Yaşam hakkını savunacağız diye neredeyse diğer haklarımızın tamamını unutacak noktaya geldik.
Bu biraz sistemin yada bu ülkeyi yönetenlerin istediği bir nokta. Yani bizim diğer haklarımızı savunmamızın önünü kesmek için öncelikle hayatımızı korumamız, ya da yaşam haklarımızın savunulması konusunda mücadele vermemiz, yada sokaktan korkup sokaktan çekilerek istedikleri düzenlemeleri, istedikleri kararları alıp hayata geçirmek için bir fırsat. Tabi ki biz şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Şunu çok açık söylüyoruz. Şiddet asla hiçbir sorunun çözümü değil. Nereden gelirse gelsin sonuçta insan hayatına mal oluyorsa ve insan hayatı söz konusuysa hiçbir şey insan hayatından değerli değildir” şeklinde konuştu.
DİSK Emekli – Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, ülke genelinde vatandaşların açlık sınırının altında aylık aldıklarını belirterek, emeklilerin hastanelerde kuyruk bekleyip yine de sağlık hizmeti alamadıklarını söyledi.
Genel Başkan Beysülen, “Bu ülkede emekliler işsizlerden sonra en mağdur kesimdir. İşsizler adı üzerinde işsiz oldukları için gelire sahip değiller. Dolayısıyla mağdurlar. Ama emekliler yıllarca çalıştıkları halde yıllarca verdikleri emeklerine rağmen sosyal güvenlik kurumlarına ödedikleri prime ve devlete verdikleri vergiye rağmen mağdur insanlar. Emeklilerin yüzde 75’i açlık sınırı altında.
Açlık sınırı dediğimiz şey bir kere sadece 4 kişilik bir ailenin gideri bin 400 TL. Yoksulluk sınırı dediğimiz şey 4 kişilik bir ailenin genel harcamalarını kapsayan gideri 4 bin 700 TL’lik bir rakamdır. Yani bunlar bizim rakamlarımız değil. Araştırılmış rakamlardır. Ama bu ülkeye bakıyoruz. Ülkenin yüzde 75’i sadece mutfak giderinin karşılığı olan açlık sınırının altında aylık alıyor. Emekliler yaşlı insanlar olarak bu ülkede kentlerde rahat yaşama sahip değiller. Çok büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Emekliler bu ülkede hastanelerde kuyruklarda zaman tüketip gerekli sağlık hizmetlerinden faydalanamıyorlar” diye konuştu.

 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...