Emniyet, 500 kişiye Aşure dağıttı

29 Kasım 2012 18:21

Isparta Emniyet Müdürlüğü tarafından 500 kişilik Aşure dağıtıldı. Emniyet Müdürü Mehmet Or’un bizzat kazanın başına geçtiği etkinlikte vatandaşlar Aşure’ye doydu.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Aşure Dağıtım’ etkinliği dün saat 12.30’da Kaymakkapı Meydanı Hastane Caddesi kısmında bulunan Şube Müdürlüğünün önünde gerçekleştirildi. Etkinliğe; Vali Memduh Oğuz, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile polisler katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı’nın yaptığı dua ile başlayan etkinlikte daha sonra Vali Memduh Oğuz kazanın başına geçerek vatandaşlara Aşure dağıtımı yaptı. Emniyet’in aşure etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şube Müdürlüğünün önü dolup taşarken, 500 kişilik Aşure kısa sürede tükendi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Muharrem ayı nedeniyle böyle bir program düzenlediklerini ifade etti. Müdür Or, bu tür etkinliklerin birleştirici ve bütünleştirici etkinlikler olduğunu dile getirerek; “Her dinin, milletin kutsal veya diğer zaman dilimlerinden farklı kabul ettiği kendine özgü belirli gün ya da ayları vardır. Yüce Dinimiz İslâm’da da bu tür gün, gece ve ayların olduğunu ve Muharrem ayınında bunlardan biri olduğunu biliyoruz” dedi.

Vali Memduh Oğuz da söz konusu etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Muharrem Ayı’nın mübarek bir ay olduğuna dikkat çekerek, bu ayın barışı temsil ettiğini belirtti ve emniyet ile vatandaşların arasında köprü vazifesi gören Toplum Destekli Polisin bu görevi üstlenmesinin ayrı bir güzellik taşıdığını dile getirdi.

 

 

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...